IKT

Kystsoneveileder på nett

Claude R. Olsen
5. aug. 2002 - 12:12

En ny tjeneste på Internett gjør det enkelt å finne oppdatert informasjon om alt som har med kysten og de nære sjøområder å gjøre. Havforskningsinstituttet lanserer "Kystsoneveilederen" under Nor-Fishing.

Med 90 000 km 2 innenfor grunnlinjen utgjør kystsonen et produktivt område som er like stort som jordbruksarealene i Norge, Sverige, Danmark og Finland til sammen ifølge instituttet.

Samtidig utgjør dette et viktig rekreasjonsområde for størstedelen av befolkningen. Her er potensialet stort for konflikt mellom utbygging, miljø, næringsliv og friluftsliv. Veilederen skal hjelpe kommuner, fylker og stat i planlegging og utvikling av kystsonen

Nettstedet er utviklet av Senter for kystsone ved Havforskningsinstituttet med finansiell støtte fra Fiskeridepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet. Senteret skal stå for den videre drift og oppgradering av veilederen.

- Vi har lagt ut stoff fra egne kilder og kjøpt stoff fra andre som NIVA (Norsk institutt for vannforskning og NINA (Norsk institutt for naturforskning). Havforskningsinstituttet er redaksjonelt ansvarlig, sier forskningsdirektør Erlend Moksness.

Nor-Fishing 2002 arrangeres i Trondheim 7-10. august.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.