DATATELE

Kvitter seg med IT-kompetansen

Dette bildet møter dem som vil inn og se på Hydro IS Partners nettsider.
Dette bildet møter dem som vil inn og se på Hydro IS Partners nettsider. Bilde: HYDRO
15. mai 2007 - 09:11


IS Partner ble dannet i 2004 og har ansvaret for drift og vedlikehold av selskapets IT-infrastruktur.

I fjor omsatte de 920 ansatte for 1,4 milliarder. Det er litt av en godbit som nå sendes ut i et konsulent-sultent marked.Verdifull kompetanse

– Dette er en riktig strategi for IS Partner nå. Vårt morselskap har gjennomgått store endringer, og det må vi reflektere. Konsulentmarkedet er godt og tidspunktetet for salg er gunstig, sier adm. direktør i IS Partner Ivar Arne Børset. Han understreker også at markedsstrategien for selskapet er uendret og at de nå jobber hurtig med salgsprosjektet. Når salget vil skje vil han ikke kommentere, men det er det fusjonerte StatoilHydro som vil gjennomføre det.

Det ligger i kortene at IS Partner vil få med seg en betydelig prosjektportefølje fra sin gamle eier. Kilder Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med i Hydro, er meget fornøyd med oppfølgingen fra IT-organisasjonen.

– Det er ikke dumt å ha en IT-organisasjon som også er til stede etter at en prosjektleveranse er gjennomført, kommenterer Børset.Ingen kommentar

– Vi kommenterer aldri hvilke planer vi har, sier adm. direktør i Ergo Group, Terje Mjøs, på spørsmål om Ergo kan tenke seg å overta IS Partner. Mjøs var inntil april 2004 sjef for IS Partner og kjenner bedriften godt.

– Selv om det kan være vanskelig å få tak i gode IT-konsulenter har vi klart det til nå. De som skal overta IS Partner vil nok se mer på prosjektporteføljen som de bringer med seg, sier Mjøs.

– Hydro IS Partner besitter mye interessant IT-kompetanse, som også omfatter kompetanse innen energi, aluminium og andre interessante områder. Vi har stor respekt for den prosessen Statoil Hydro nå kjører. Vi har ikke fått noen henvendelser rundt dette, derfor ser vi ingen grunn til å kommentere på det, sier adm. direktør i IBM Norge Morten Thorkildsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.