KRAFT

Kvitter seg med Havsul I

Havgul selger det planlagte vindkraftverket Havsul 1 til Vestavind Kraft.
Havgul selger det planlagte vindkraftverket Havsul 1 til Vestavind Kraft.
25. juni 2009 - 13:13

Havsul I er planlagt over et område på 62 kvadratkilometer med en samlet produksjon på 1 TWh årlig, tilsvarende årsforbruket til 50.000 husstander.

Venter på konsesjon

Daglig leder i Havgul AS, Harald Dirdal, sier at prosjektet går over i den industrielle fasen så snart Olje- og energidepartementet stadfester konsesjonen som er gitt av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Vestavind Kraft AS eies av sju energiselskaper som alle er lokalisert på Vestlandet, Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraft, BKK, Sognekraft, Sunnfjord Energi, Sogn og Fjordane Energi og Tafjord.

Innklaget

Vindkraftverket er planlagt i sjøområdet utenfor Sandøy kommune på Romsdalskysten.

NVE ga konsesjon 24. juni, men vedtaket er klaget inn for Olje- og energidepartementet (OED).

Styreleder i Vestavind Kraft AS, Ole Bjørn Alvestad, sier at det er forventet tilbakemelding fra OED innen utgangen av året.

Har fått ja

Både Direktoratet for naturforvaltning og kommunestyret i Sandøy har sagt ja til planene.

Vestavind Kraft er, sammen med Tafjord og Havgul, også eier i vindkraftprosjektet Havsul II i sjøen utenfor Haram kommune i Møre og Romsdal.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.