NETTARKIV

Kvitebjørn plassert

Den store boremodulen på rundt 3500 tonn ble tildelt Heerema Tønsberg i skarp konkurranse med Aker Maritime. Kontraktens verdi er på rundt 930 millioner kroner. Ingeniørarbeidene starter umiddelbart, mens byggevirksomheten først kommer i gang i annet kvartal til neste år. Rundt 300 personer vil være engasjert når prosjekter er på topp bemanning.

I følge Statoil var tilbudet fra Heerema best på pris og kvalitet. - Dette viser at vår strategi med å gå i allianse med to andre selskaper, Rig Design Services i London og Hydralift for konstruksjon og bygging av boremoduler og utstyr er riktig, sier markedssjef Harald Svendsen til tekblad.

Aker Verdal fikk som ventet stålunderstellet. Kontrakten her er på rundt 600 millioner og siker arbeid for rundt 200 presoner ved det kriserammede verftet. Fortsatt gjenstår å tildele understell til Grane og Ringhorn, men det er forventet at begge disse kontraktene havner i Nord-Trøndelag. Leirvik Sveis har fått kontrakt på bygging av boligkvarteret. Denne har en verdi på rundt 200 millioner kroner. Hoveddekk og prosessmoduler har tidligere blitt tildelt Umoe oje og gass.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.