OLJE OG GASS

Kvinner styrer Statoil/Hydro-integrasjon

TUNGT ANSVAR: Hilde Merete Aasheim har fått oppgaven med å lede integrasjonsprosessen mellom Hydro og Statoil. Her gratuleres hun av konsernsjef Helge Lund.
TUNGT ANSVAR: Hilde Merete Aasheim har fått oppgaven med å lede integrasjonsprosessen mellom Hydro og Statoil. Her gratuleres hun av konsernsjef Helge Lund. Bilde: Harald Pettersen/Hydro
Anders J. Steensen
23. jan. 2007 - 08:00
Vis mer

Det er opprettet en gruppe med representanter fra begge selskapene som skal arbeide med integrasjonsprosessene.

Mange oppgaver

Gruppen består foruten av Aasheim og Hestenes av representanter fra fagforeningene og ledelsene i begge selskapene.

Gruppens viktigste ansvarsoppgaver er å samordne og følge opp de ulike arbeidsprosessene som blant annet omfatter organisasjonsutforming, styringsmodell og -struktur, valg av nye ledere og bemanning, få de tillitsvalgte med på laget og intern kommunikasjon knyttet til integrasjonsplanleggingen.

Tre faser

Integrasjonsprosessen skal gjennomføres i tre faser. Den første fasen i planleggingsprosessen vil dreie seg om utforming av den overordnede organisasjonen, herunder konsernsenteret og det nye selskapets styringsmodell.

Denne delen av integrasjonen skal være ferdig innen utgangen av mars, samtidig som selskapene to styrer skal godkjenne fusjonen. Ledere som skal rapportere til det nye selskapets toppledelse skal utnevnes, i tillegg til ledere av viktige konsernfunksjoner.

Ledere for enkelte stabsfunksjoner vil utnevnes tidlig i denne fasen. Det vil også utarbeides detaljerte prinsipper for rekruttering og bemanning i de ulike forretningsområdene og stabsfunksjonene.

Lang prosess

Fase 2 innebærer å arbeide videre med organisering av det nye selskapet. Ledere på lavere nivå utnevnes. Det skal avholdes ekstraordinære generalforsamlinger for endelig å godkjenne fusjonen. Dette arbeidet skal være ferdig innen sommerferien.

Den siste fasen innebærer en detaljert planlegging av de forskjellige enhetene, og for endelig å fastsette rett bemannningsnivå for de forskjellige avdelingene. Selve fusjonen blir gjennomført i fjerde kvartal i år.

Uvisst om posisjoner

Spenningen er stor hos de ansatte om hvem som får de forskjellige posisjonene. For folk i operative stillinger som i offshore driftsorganisasjoner vil fusjonen ikke innebære store forandringer. De største endringene vil komme innen stabsfunksjoner som informasjonsavdelinger, økonomi - regnskap, personal, forskning og utvikling, It-systemer osv.

Frykten knyttet til integrasjonen er at nøkkelpersonell kan bli hentet ut og ansatt i konkurrerende firmaer mens de venter på at organisasjonsmodell og posisjoner blir avgjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.