ARBEIDSLIV

Kvinner over lederterskelen

Lederprogrammet På Terskelen skal ruste kvinnelige teknologer for å innta morgendagens lederroller.

NIFs foreningspolitiske mål er å få flere kvinner i ledende stillinger.

- Gjennom programmet ønsker vi å gi deltakerne både formell kunnskap, trening og motivasjon til å bekle en lederjobb. I tillegg er det viktig å bevisstgjøre kvinner i denne posisjonen, la dem få ta del i erfaringsutveksling med andre og ikke minst delta i og få kunnskap om nettverksbygging, sier prosjektleder Rikke Olafsen Rokke i NIF.

Etter pilotrunden fra juni til desember i fjor er det foretatt en omfattende evaluering av programmet, basert på erfaringer fra deltakere, deres ledere og samarbeidspartnere (coacher etc.).

- Så langt ser det ut som vi har truffet veldig bra med hensyn til deltakernes behov og ønsker. Vi kommer imidlertid til å utvide programperioden fra april til desember for å få litt mer tid mellom hver samling.

En av pilotene

Kvalitetssjef Trine Granby (28) i Dyno Nobel forsvarsprodukter var en av deltakerne på pilotrunden.

Bakgrunnen for deltakelsen var at hun i fjor ble utnevnt til kvalitetssjef uten spesiell ledererfaring. Både sjefen og hun selv var på leting etter et godt lederprogram.

- En kollega av meg fant frem til NIFs nye program rettet spesielt mot kvinner, og etter nærmere øyesyn så det interessant ut, sier Trine Granby.

Personlig veiledning

Granby trekker frem delingen mellom forelesninger og personlig veiledning eller coaching som spesielt verdifullt. Veilederen var en uavhengig person som hun ikke kjente fra før.

- Veldig greit å ha noen å spille ball med som ikke kjente meg, mener Granby.

En annen ting den ferske lederen fremhever er nettverksbyggingen.

- Jeg var litt skeptisk i utgangspunktet til å delta på lederopplæring bare for kvinner. I ettertid ser jeg at det var allright. Særlig å få kunnskaper om det å bygge nettverk har vært lærerikt for meg, understreker Granby, som i utgangspunktet er høyskoleingeniør innen analytisk kjemi.

- For meg som var en av de yngste deltakerne var det nyttig med alle diskusjonene og erfaringsutvekslingen underveis. Mitt inntrykk er at de fleste hadde stor nytte av kurset, både de som allerede er ledere og de som skal bli det.

Ifølge Granby er også sjefen fornøyd med opplæringen: - Min kollega og jeg valgte en oppgave som var rettet mot bedriften. Den har vi presentert for ledelsen og skal også gjøre det for resten av fabrikken. Det var en forutsetning for oss at oppgaven skulle være matnyttig og målrettet.

Oppgaven ble definert i samråd med begges sjefer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.