Kvinnedominans i rommet

DESEMBER 2006: STS-116-mannskapet (inkl. Christer Fuglesang) har klappet sammen solcellepanelet på stasjonsdel P6, lagt til en ny P5-del og rekonfigurert hele det elektriske systemet. (Bilde: NASA)
Lasten som sees på bildet, en MPLM (Multi-Purpose Logistics Module), innehold nye forsyninger til ISS. Lasterommet på Discovery ble fylt opp med flere tonn avfall fra ISS som ble fraktet ned til jorden. (Bilde: NASA)
Den Italiensk-byggede Raffaello "Multi-Purpose Logistics Module" (MPLM) inneholdt leveranser av alt fra mat til nye moduler til den internasjonale romstasjonen ISS. (Bilde: NASA)
Discovery fotografert fra ISS - Den internasjonale romstasjonen - i forrige uke under den såkalte "roll over"-manøvren. Mannskapet på ISS fotograferte alle deler av fergens varmeskjold for å avdekke eventuelle fatale skader. (Bilde: NASA/ISS)
  • Romfart

Øverstkommanderende på romferja Discovery på ferden STS-120 er astronaut Pamela Melroy.

Når den kommer fram til den internasjonale romstasjonen ISS, møter Discovery-mannskapet Peggy Whitson.Første gang – samtidig

Ifølge Norsk Romsenter er det første gang at øverste befal på både en romferje og romstasjonen er kvinne.Romferja Discovery skytes opp fra Cape Canaveral i Florida kl. 17.38 norsk tid, tirsdag den 23. oktober 2007.

Utbygging

Pamela Melroy leder ferden som har til oppgave å montere utstyr som er vesentlig for resten av romstasjonens utvidelser.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå