PRODUKSJON

Kverneland dropper utflagging

SPYDSPISS: Kverneland-ploger får fortsatt "Made in Norway"-stempel.
SPYDSPISS: Kverneland-ploger får fortsatt "Made in Norway"-stempel.

Etter en flere måneder lang dragkamp om skjebnen til Kverneland Klepp, ga styret de ansatte to alternativer.

Det første innebærer fortsatt full produksjon på Klepp, men med hundre færre ansatte. Det andre alternativet innebærer utflagging av deler av produksjonen, og minst 250 færre arbeidsplasser.

Etter hektisk møtevirksomhet i går, gikk de ansatte inn for alternativ 1, skriver Stavanger Aftenblad. Styret behandler de to alternativene i dag, og det er ventet at resultatet vil foreligge i ettermiddag.

Dugnad

De 500 ansatte i Kverneland Klepp vedtok også å gi sitt bidrag for å gjennopprette og sikre lønnsomheten til Kverneland Klepp. De gir blant annet avkall på lokale lønnstillegg i to år fremover. Til gjengjeld vil gode resultater åpne for bonuser i denne perioden.

I tillegg går de ansatte med på en mer fleksibel arbeidstidsordning, ved at opptil hundre arbeidstimer ved behov forskyves, og avspaseres time for time i lavsesong. Det tredje punktet innebærer at opptil 20 prosent av arbeisstokken ved plogfabrikken etter behov kan være innleid arbeidskraft. Her var de ansattes utgangspunkt 15 prosent, skriver Stavanger Aftenblad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.