NETTARKIV

Kvalitetssjefen

20. sep. 2001 - 13:53

Siviløkonomen Helge Midttun (46) er den første ikke-teknolog som er blitt konsernsjef i Det Norske Veritas, kvalitetssikringens høyborg. Det skjedde på vårparten i fjor.

Etter Handelshøyskolen i Bergen skaffet han seg yrkeserfaring både fra inn- og utland, først som revisor i Arthur Anderson & Co. Deretter ble han økonomisjef i Schlumberger Scandinavia. Siden ledet han Scanvest Ring AS og hadde flere toppstillinger i Rieber & Søn AS. Sist var han administrerende direktør i Stento ASA.

Midttun er jovial og lett å komme i kontakt med. Han har nok måttet lære seg teknologenes kultur i Veritas å kjenne, men synes etter hvert å høste respekt også i sitt nye miljø.

– Ingeniørkulturen i Veritas er god, den er sterk. Her er utrolig mange flinke folk, og jeg er stolt over å kunne arbeide med denne organisasjonen, sier han.

Midttun har maktet å fokusere inntjeningen sterkere i Veritas. Driftsresultatet som ble fremlagt nylig, er det beste som noensinne er presentert.

Han fremstår som en mild og forsonlig person, han inspirerer sine medarbeidere og er oppriktig interessert i det som foregår rundt om i konsernet. Men den jordnære moldenseren, født i Hammerfest, er neppe ettergivende når det gjelder å skape et godt økonomisk resultat. At han er tøff ryddegutt, viser hans håndtering av snuoperasjonen i det svenske inspeksjons- og sertifiseringsselskapet som Veritas ervervet for et par år siden.

Han medgir at å lede en såpass kunnskapsbasert organisasjon er krevende, men samtidig stimulerende. – Det er nødvendig å ta folk på alvor. God og åpen kommunikasjon er viktig for å få folk med seg.

Midttun er gift, har tre barn. Han liker sport og trives godt ute i frisk luft.

Utenom det meget travle daglige virke i Veritas, er familien en viktig del av livet. – Ut over det prøver jeg å være fysisk aktiv. Jeg henter energi og bygger opp motivasjon gjennom løping, sykling i naturen, padling og skigåing. Batteriene må lades fra tid til annet, konstaterer han.

Samtidig prøver han å passe på slik at tilværelsen ikke bare blir jobb. – Jeg vil leve her og nå, og glede meg over livet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.