PRODUKSJON

Kværner på rett spor

Sammenliknet med foregående kvartal var forbedringen på 71 millioner kroner.

– Dette er ikke noe å hoppe i taket over, men er en hyggelig bekreftelse på at vi er på rett spor, sa konsernsjef Kjell Almskog under et orienteringsmøte for aksjonærene og pressen tirsdag.

Konsernets driftsresultat for første kvartal var et overskudd på 261 millioner kroner som er en forbedring på 72 millioner kroner sammenliknet med første kvartal for fjoråret og 36 millioner kroner sammenliknet med fjerde kvartal i fjor.

Forretningsområdet Olje og Gass hadde en vesentlig resultatforbedring med et driftsresultat på 96 millioner kroner i første kvartal, sammenliknet med seks millioner kroner i samme periode i fjor og 57 millioner kroner i fjerde kvartal 2000, mens resultatet for E&C (Engineering & Construction) var 117 millioner kroner – mot 166 millioner kroner i fjerde kvartal 2000 – på grunn av lavere omsetning.

Det totale driftsresultatet for andre virksomheter (Skipsbygging, Pulp og Paper og Øvrig virksomhet), var i første kvartal et overskudd på 48 millioner kroner, sammenliknet med to millioner kroner i foregående kvartal. (kas)

Les mer om: