MOBIL

Kutter ut Android

HP går mot strømmen og dropper alle planer om å lage Android-telefoner.

HP kjøper Palm

Planene om at HP skulle kjøpe Palm ble kjent i april. Prisen vae 7,15 milliarder kroner. 

WebOS er et operativsystem basert på Linux utviklet av Palm. WebOS er et sosialt system som er tett integrert mot sosiale nettverk og internett generelt.

Les mer om oppkjøpet »

I dag har de fleste mobilprodusentene slengt seg på Android-bølgen. HP går imidlertid mot strømmen og dropper alle Android-planene sine. De kommer heller ikke til å lansere flere Windows-telefoner.

Grunnen er selvsagt at HP for en tid tilbake kjøpte opp Palm, og dermed også operativsystemet WebOS som brukes i Palms telefoner. Det er dette systemet de skal satse alt på fremover.

WebOS-tablet til neste år

HP har, som resten av markedet, fått øynene opp for tableter, og vil i løpet av neste år slippe en tablet med WebOS. I tillegg vil de lansere en tablet med Windows 7.

Les også:
Test av WebOS-telefonen Palm Pre » 


Interessant nok har HP allerede lansert en printer/tablet som kjører Android. Denne var muligens så langt i utviklingen at de like greit ville lansere produktet. Men det blir altså det siste Android-produktet fra HP.

Hadde Android på planen

HP hadde Android-telefoner på planen. De har tidligere sluppet en rekke Windows Mobile-telefoner rettet mot bedriftsmarkedet. Opplysningene om at de dropper konkurrerende operativsystemer stammer fra Jon Rubenstein, tidligere Palm-sjef og nå leder av Palm-avdelingen i HP.

Vi for vår del ser frem til HPs satsing på WebOS, da det etter vår mening er et av de mest interessante og lettbrukte operativsystemene vi har prøvd.

Kilde: Fortune.com

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.