MOBIL

Kutter ut Android

HP går mot strømmen og dropper alle planer om å lage Android-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. sep. 2010 - 14:41
Vis mer

I dag har de fleste mobilprodusentene slengt seg på Android-bølgen. HP går imidlertid mot strømmen og dropper alle Android-planene sine. De kommer heller ikke til å lansere flere Windows-telefoner.

Grunnen er selvsagt at HP for en tid tilbake kjøpte opp Palm, og dermed også operativsystemet WebOS som brukes i Palms telefoner. Det er dette systemet de skal satse alt på fremover.

WebOS-tablet til neste år

HP har, som resten av markedet, fått øynene opp for tableter, og vil i løpet av neste år slippe en tablet med WebOS. I tillegg vil de lansere en tablet med Windows 7.

Les også:

Test av WebOS-telefonen Palm Pre » Interessant nok har HP allerede lansert en printer/tablet som kjører Android. Denne var muligens så langt i utviklingen at de like greit ville lansere produktet. Men det blir altså det siste Android-produktet fra HP.

Hadde Android på planen

HP hadde Android-telefoner på planen. De har tidligere sluppet en rekke Windows Mobile-telefoner rettet mot bedriftsmarkedet. Opplysningene om at de dropper konkurrerende operativsystemer stammer fra Jon Rubenstein, tidligere Palm-sjef og nå leder av Palm-avdelingen i HP.

Vi for vår del ser frem til HPs satsing på WebOS, da det etter vår mening er et av de mest interessante og lettbrukte operativsystemene vi har prøvd.

Kilde: Fortune.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.