DATATELE

Kutter mobilprisene i utlandet

UNNGÅ SJOKK: Mange mobilkunder har fått seg en overraskelse når de har mottatt mobilregningen etter en ferietur i utlandet. Etter 1. april blir det heldigvis billigere å ringe i utlandet - vel og merke dersom du har Telenor-abonnement. NetCom og andre mobiloperatører vil sikkert følge etter med rimeligere priser.
UNNGÅ SJOKK: Mange mobilkunder har fått seg en overraskelse når de har mottatt mobilregningen etter en ferietur i utlandet. Etter 1. april blir det heldigvis billigere å ringe i utlandet - vel og merke dersom du har Telenor-abonnement. NetCom og andre mobiloperatører vil sikkert følge etter med rimeligere priser. Bilde: Colourbox
Trond Heggelund
5. feb. 2007 - 12:05
Vis mer

Samtaleprisene for privatabonnenter blir inntil 50 prosent billigere, mens i bedriftsmarkedet kuttes prisene med opptil 40 prosent.

De nye prisene trer i kraft 1. april i år, og skal ikke være en 1.april-spøk.

Nye soner

Telenor innfører samme pris for sine kunder når de er på reise i Europa, uansett om de ringer hjem til Norge, til et annet land i Europa eller lokalt i et land i Europa.

I tillegg blir de nye prisene enklere å forholde seg til ved at Telenor nå kun vil operere med to soner: Norden og Europa.

Prisreduksjonene gjelder for bedrifts- og privatkunder. I bedriftsmarkedet kuttes prisene med 20 til 40 prosent, og for privatabonnenter blir de nye prisene redusert med 25 til 50 prosent.

Datatrafikk også billigere

Samtidig som disse endringene kommer, innfører Telenor en tilsvarende soneinndeling (Norden og Europa) for mobil datatrafikk.

Også her forenkles og senkes prisene. I Norden er prisen for bedriftskunder i dag 15 kroner (eks. mva) per megabyte, mens prisen i Europa for øvrig blir redusert til 32 kroner (eks. mva) pr. Mbper megabyte.

Dette innebærer for eksempel en prisreduksjon på 60 prosent for land i Øst-Europa.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.