KRAFT

Kutter kostnader i Statkraft

Trond Gram
12. nov. 2009 - 08:49

Statkraft merker lavere kraftpris, preget av lavere etterspørsel i den kraftkrevende industrien og lavere råvarepriser på kontinetet.

Det påvirker selskapets resultater, som endte på 6,6 milliarder kroner før skatt etter årets tre første kvartaler. Det er en nedgang fra 8,4 milliarder i samme periode i fjor. Resultat etter skatt ble 3,5 milliarder, en nedgang på 2,7 milliarder kroner fra i fjor.

– Krevende markedssituasjon

Nå skal Statkraft «tilpasse seg svakere markedsutsikter og selskapets kapitalsituasjon».

– Statkrafts resultater gjenspeiler en krevende markedssituasjon. Svakere markedsutsikter, kombinert med en fortsatt uavklart kapitalsituasjon, fører derfor til at vi kommer til å gjennomføre tiltak for å sikre konsernets finansielle styrke, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i en melding.

Det betyr kostnadskutt for å øke lønnsomheten på kort sikt, mens investeringsplaner vil bli revidert avhengig av utfallet av søknaden om styrket egenkapital og endret utbyttepolitikk.

Vil beholde pengene selv

Dermed får regjeringens utbyttepolitikk ovefor Statkraft nå konsekvenser for selskapet. Regjeringen har i en årrekke tappet Statkraft for milliarder, mot selskapets vilje.

I februar i år sendte Statkraft et brev til Nærings- og handelsdepartementet, hvor selskapet la frem strategi for videre utvikling fram til 2015 med tilhørende investeringsplan og behov for styrking av egenkapitalen. ,

Der ble det understreket et behov for å beholde mer av kapitalen i selskapet.

Søknaden er nå til behandling hos departementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.