ARBEIDSLIV

Kursdager på opptur

12. jan. 2001 - 14:35

– Det har gått opp og ned med kursdagene, sier Lene Mürer på NIFs kursdager ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Mürer er leder for studiesenteret ved Norske Sivilingeniørers Forening (NIF).

Heldigvis er det sterkt opp i år. Fjoråret representerte et lavmål da bare 700 fagfolk samlet seg på Gløshaugen. I år har antallet steget til hele 1200, hvorav over 880 er betalende kursdeltakere. Det maksimale antallet kursdeltakere på rundt tusen ble oppnådd for en del år siden år tilbake, men den gangen var langt flere foreninger knyttet til arrangementet.

Årets kursdager inviterte til 19 ulike kurs, men tre ble avlyst på grunn av lav påmelding.

Stabil fagfokus

På tross av en faglig dreining i kursene, er fremdeles tradisjonelle bransjer mest populære. Kurs innen elektro-energi og byggfag, samt det tradisjonelle Digitale telenett, er de som dominerer programmet og som selger best.

– Det er en utfordring for oss å ta fatt i nye bransjer og fagområder, medgir Mürer.

Kursene samler mange gode foredragsholdere, med ministre og professorer i spissen. Et av årets kurs, som samlet over hundre deltakere, kunne som første forum presentere første delinnstilling til nye planforskrifter i plan- og bygningsloven før den går ut på høring.

Institusjon

– Kursdagene, som i år blir arrangert for 43. gang, er blitt en institusjon i den norske ingeniørverdenen og kommer til å eksistere i overskuelig fremtid, sier Mürer. Den kraftige veksten fra i fjor tyder på at konseptet holder seg godt i en verden der det snakkes stadig mer om e-læring.

Det å møte gamle kolleger og studiekamerater og å se igjen gamle tomter kan være vel så viktig som det faglige innholdet i kurset. Slike ting er det ikke enkelt å flytte over på Internett.

Selv om NIF har en stor kursaktivitet, mener Mürer at kursdagene er det arrangementet som har størst potensial i hele porteføljen. Hun tror Kursdagene vil fortsette å vokse, men peker på at det vil bli viktig å fornye seg.

NIF vil tilby nye tjenester, slik som elektroniske møteplasser for kursdeltakerne på Internett og supplerende kurs på nettet for å støtte opp om arrangementet i Trondheim. NIF vil starte med elektronisk kursvirksomhet på vårparten.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.