PRODUKSJON

Kurs i kjemikalier

Fagsjef Cecilie Resen-Fellie Skarning i HAR KURS: PIL mener det er viktig at bedriftene begynner å forberede seg på ny kjemikalielovgivning.
Fagsjef Cecilie Resen-Fellie Skarning i HAR KURS: PIL mener det er viktig at bedriftene begynner å forberede seg på ny kjemikalielovgivning. Bilde: PIL
Camilla Aadland
23. mai 2005 - 09:37

Kjemikalielovgivningen, REACH, vil bli tatt opp gjennom EØS-avtalen, og har derfor direkte innflytelse på norske bedrifter.

– Vi tror ikke loven blir vedtatt før i 2007, men det er viktig at bedriftene kommer i gang og forbereder seg. Det er et stort og komplisert regelverk på over 1200 sider, forteller fagsjef Cecilie Resen-Fellie Skarning i PIL.

Den nye loven stiller større krav til informasjonsflyt og kommunikasjon mellom bedrifter, det nye EU-agenturet i Helsinki og norske myndigheter. Blant annet må produsenter og importører registrere kjemiske stoffer i en sentral database i Helsinki.

– Kurset vårt vil gjøre bedriftene mer bevisst på konsekvensene og hvordan man kan forberede seg. Jeg tror de fleste norske bedrifter blir berørt av den nye loven, mener Skarning.

Kurset er ment for HMS-arbeidere i industrien, men fagsjefen tror også det vil ha interesse for alle brukere og importører av kjemikalier. Så langt har interessen både fra bedrifter, konsulentfirma og myndigheter vært bra.

Mye dokumentasjon

Målsetningen med den nye kjemikalielovgivningen er å bedre kunnskapene om helse- og miljøfarlige kjemikalier, samtidig som industriens konkurransevne blir ivaretatt.

– Norske bedrifter bør allerede nå få oversikt over hvilke volumer som importeres fra hvilke land. Volumgrensene er avgjørende for omfanget av dokumentasjonen og fristene for innsending, sier Skarning.

PIL-kurset koster 3000 kroner, og består blant annet av to samlinger med gruppeoppgaver og en databasert modul som skal gjøre stoffet mer brukervennlig. Første samling holdes i september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.