Kunst og kumlokk forenes i Sandnes

Et unikt kumlokk har blitt laget for Sandnes kommune av den lokale kunstneren Turi Gramstad Oliver.

Redaksjonen Våre Veger
20. mai 2016 - 12:27

Høsten 2014 fikk bymiljøavdelingen ideen om å lage et eget kunstnerisk kumlokk for Sandnes kommune for å sette et unikt preg på byen. Det er et klassisk rundt kumlokk produsert i jern, som skjuler rørsystemet under bakken, men som viser kunst. Kunstlokket vil bli brukt i Sandnes sentrum og i hele kommunen, og produseres etter behov. I første omgang er det produsert 200 kunstlokk.

I januar 2015 valgte kunstgruppen ut Turi Gramstad Oliver til jobben. Hun er godt kjent for sine vakre dekorer på Figgjo Fajanses servise gjennom 20 år. Kunsthåndverkeren og billedkunstneren har de senere år særlig konsentrert seg om tekstil og håndlaget papir som uttrykk der hun jobber på sitt atelier i Stasjon K, i gamle Sandnes kino.

Det var ønskelig at kunsten for kumlokk refererer til Sandnes, men samtidig ikke er bundet til de kjente symbolene for Sandnes kommune og Sandnes by i dag, men heller er utradisjonell og nytenkende. Kunstneren presenterte 4 tegninger til juryen, som valgte vinnertegningen. Hennes motivvalg representerer godt kunstneren.

Tegningen til kunstneren ble håndkuttet og produsert av Furnes Jernstøperi AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.