NYHETER_BYGG

Kunst for små trafikanter

1. nov. 2001 - 14:11

Tommy, Jørgen og Daniel i 5B på Solberg skole har lært mye om ingeniøren og kunstneren Leonardo da Vinci etter hvert som bruprosjektet har tatt form.

Skolen har hatt Leonardo som prosjekt og elevene har studert både brukonstruksjoner og malerteknikker. Tommy og Daniel har sågar laget sin egen brumodell inne i skogen overfor skolen som de har vist Vebjørn Sand.

– Han synes brua vår var veldig flott og han var imponert over hva vi hadde laget på egen hånd, forteller Daniel.

På åpningsdagen hadde barna fri fra skolen for å overvære snorklippingen. Det synes de var spennende.

Både for å få se den ferdige konstruksjonen og kikke litt etter Dronning Sonja. Flere av skolebarna måtte imidlertid dra hjem før dronningen viste seg: tross musikk og show var to stive timer ute i regnet uten regntøy litt i kaldeste laget for noen og enhver.

Første Dronning-åpning

For første gang var det i går Dronning Sonjas tur til å åpne en bru.

– Jeg har bestandig lurt på hvorfor det bare er menn som får lov til å foreta snorklipping på veier og bruer, sa Dronningen i sin tale, som la til at hun var veldig glad for at det akkurat var denne brua hun fikk åpne som sin første.

– Det er fint at det er de mykeste trafikantene som får bruke brua som er laget etter Leonardo da Vincis tegninger. Det er all grunn til å gi ros til alle som har vært med, avsluttet Dronning Sonja, før hun igangsatte avdekkingen av det fem år lange prosjektet som nå er realisert i Nygårdskrysset på E18 i Ås kommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.