BYGG

Kunden blir arkitekten

KUNDEN ARKITEKT: I en ny katalog lanserer Systemhus nå muligheten for at kunden selv kan tegne huset.
KUNDEN ARKITEKT: I en ny katalog lanserer Systemhus nå muligheten for at kunden selv kan tegne huset.
Truls Tunmo
28. mai 2009 - 09:24

I forbindelse med en helt ny huskatalog tilbyr Systemhus et nytt tilbud hvor boligkundene selv kan tegne huset sitt.

– Vi er svært stolte over de nye mulighetene vi nå tilbyr kundene, sier kjedeleder Karl Arne Jespersen i Systemhus Norge AS.Internett

Internett er selvsagt også viktig, og Systemhus satser nå på interaktive hjemmesider.

Her kan kunden blant annet innrede alle boligene selv med møbler og ulike løsninger for gulv og vegger.Energisparing

Faktisk kan også kunden prøve seg som arkitekt gjennom å endre på vegger og bygningsmessige løsninger.

– Energisparing får stadig mer fokus og myndighetene stiller økte krav til energiforbruk også i boligen vår. I Europa har boliger med lavt energiforbruk, såkalte passivhus, vært bygd i flere år. Nå kommer vi i Norge så smått etter, og først ut med et standard passivhus er Systemhus, sier Jespersen i en pressemelding.Minimerer overflatearealet

– Celsius er designet som passivhus helt fra grunnen av. Vi har bygd inn viktige prinsipper i huset som skal bidra til betydelig lavere energibehov til oppvarming av vann og boligareal, sier markedssjef i Systemhus Norge AS, Anders Paulsen.

Han nevner blant annet en tilnærmet kvadratisk form på huset som minimerer overflatearealet i forhold til bygningens volum.

– Dette er svært viktig i forhold til å minimere varmetapet fra huset. Tetting og hindring av varmetap er vel så viktig som økt isolering og derfor har vi valgt denne formen, sier teknisk sjef Finn Nikolaisen.Termisk vegg.

Sentralt i huset er det designet en termisk vegg.

– Denne er ment å fungere som en kjempestor varmeregulator som strekker seg over begge etasjene i Celsius. Solstråler fra overlysvinduer i taket varmer opp den termiske betongveggen, som senere avgir varmen langsomt til oppvarming av rommene i huset, sier Nikolaisen.Avkjøling

Motsatt vil betongveggen kunne suge til seg overskuddsvarme fra rommene når det er for varmt i huset og således ha en avkjølende effekt, sier markedssjef Arne Paulsen.

Han understreker at betongveggen vil ha en fantastisk visuell effekt i Celsius.

Huset er også klart for solfangere integrert i taket og er designet med solavskjermende bygningselementer integrert i fasaden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.