ENERGI

Kun to bedrifter har hoppet på regjeringens ordning med fastprisavtaler for strøm

Regjeringens nye ordning med fastpriskontrakter på strøm til næringslivet trådte i kraft torsdag. Et knapt døgn etterpå har kun to benyttet seg av tilbudet.

Næringsminister Jan Christian Vestre hadde store forhåpninger til den nye fastprisavtalen for strøm til bedrifter, men foreløpig er det kun to bedrifter som har skrevet under nye avtaler.
Næringsminister Jan Christian Vestre hadde store forhåpninger til den nye fastprisavtalen for strøm til bedrifter, men foreløpig er det kun to bedrifter som har skrevet under nye avtaler. Foto: Hanna Johre/NTB
9. des. 2022 - 13:36

Salget vil i første omgang skje via de store leverandørene Fjordkraft og Fortum.

– Vi opplever stor pågang i alle kanaler fra bedrifter som ønsker råd og veiledning i anledning den nye fastprisavtalen. Men inntil videre er det to bedrifter som har signert tre- og femårs sikringskontrakter, sier Roger Finnanger i Fjordkraft til Nettavisen.

Han sier at kundene er forsiktige med å kaste seg på lange fastprisforpliktelser og viser til at 75 prosent av kundene allerede har slike sikringsavtaler med gode prisvilkår. Fjordkraft er imidlertid i dialog med flere kunder om avtaleordningen.

Ifølge Fjordkraft er det drøyt 200.000 bedrifter som teoretisk kan være aktuelle for de nye avtalene, men kun 220 av selskapets kunder har på forhånd vist interesse.

Fortum opplyser til avisen at de har mottatt et tosifret antall henvendelser fra interesserte.

Administrerende direktør Espen Fjeld i Energi Salg Norge er ikke overrasket over den trege starten.

– Det er ikke overraskende at bedrifter ikke vil tegne disse avtalene. Til det er prisnivået for høyt, sier han.

Fjeld mener at slike langvarige avtaler bør inngås når markedsprisen er i nedre sjikt, som det eksempelvis var i 2020.

Både næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har uttrykt store forhåpninger til ordningen.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier partiet jobber imot innføringen av EUs fjerde energipakke, inkludert fornybardirektivet.
Les også

Setter ned foten for EUs omstridte energipakke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.