ARBEIDSLIV

Kulturen inntar PF

Ved å bygge bro mellom næringsliv og kultur skal gruppen for kultur og verdiskapning (K og V) tiltrekke dem som vanligvis ikke sogner til PF. Første møte er 5. november.

PF har tradisjonelt hatt et problem med å tiltrekke seg kvinner. Nå får de en ny møteplass takket være et initiativ fra Kvinnenettverket Kultur og Næring. Nettverket tok initiativet til et samarbeid med PF og ble tatt i mot med åpne armer.

- Det var en gjensidig interesse for hverandre. PF var veldig positive til å tenke nytt, sier Anniken Thue, direktør ved Nasjonalgalleriet, og viktig bidragsyter i kvinnenettverket. Rita Westvik som er medlem av PFs arbeidsutvalg og i kvinnenettverket har vært mellomkvinne.

Den nye gruppen ble introdusert med jazz og trommer på forrige plenumsmøte. Thue lovet at hvert møte skal inneholde en kulturell overraskelse.

I vedtektene for gruppen heter det at «Kog V ønsker å tydeliggjøre sammenhenger mellom et samfunns kulturelle aktiviteter på den ene siden og sosial og økonomisk bæreevne på den andre. Formålet er å bygge broer mellom næringsliv, læringsliv og kulturliv og skape bedre forståelse for viktigheten av å styrke den kulturelle kapitalen i samfunnet.»

Leder for gruppen er Elisabeth Heyerdahl-Jensen.

Møtet tirsdag 5. november har temaet «Hva vil det si å lede kulturorganisasjoner?» Innleder er forsker Grete Wennes som har tatt doktorgraden på kunsten å lede kunstorganisasjoner ved Norges handelshøyskole. Hun har studert Oslo-Filharmonien og Den norske opera og spurt om hva det vil si å lede slike organisasjoner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.