NYHETER

Kul energikutter

Rittal slipper filterviften TopTherm, som skal redusere energiforbruket inntil 63 prosent.

Filtervifte med likestrømsmotor, smarte styringsløsninger og spesielt god luftstrømming skal redusere energiforbruket hele 63 prosent.
Filtervifte med likestrømsmotor, smarte styringsløsninger og spesielt god luftstrømming skal redusere energiforbruket hele 63 prosent. Bilde: Rittal
21. mars 2013 - 16:13

Rittal slipper filterviften TopTherm, som skal redusere energiforbruket inntil 63 prosent.

 

Energikuttet skal skyldes bruk av børsteløse likestrømsmotorer. Filterviften er ustyrt med smarte styre- og overvåkningsfunksjoner. Styringen regulerer rotasjonshastigheten til det mest energieffektive, og kan gjøres via Rittals kontrollenhet (tilbehør) eller via en PLS. Grensesnittet tillater også overvåkning av viftehastighet og funksjon.

 

Styreenheten, som monteres en på DIN-skinne, gir mulighet for ønsket temperaturinnstilling (5 til 55 grader C). Den har en ekstern temperaturmåler for å registrere den faktiske temperaturen, og en lysdiode som indikerer driftstatus. Et alarmrelé rapporterer også feil som overoppheting, viftefeil, kretsfeil eller sensorfeil. Kontrollenheten kan håndtere opptil fire filtervifter.

 

Overvåkningsfunksjonene gjør at operatøren kan reagere umiddeltbart og ikke bare når temperaturen allerede har oversteget alarmnivået.

 

I kombinasjon med et bedre trykk på luftstrømmen gjennom en ny diagonalteknikk, oppnås angivelig økt sikkerhet og energieffektivitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.