NYHETER_BYGG

Kubismen inntar oljeby

- Prosjektet «I boks» framstår som det klart beste forslaget i konkurransen, både når det gjelder form, plassering i bybildet og romløsninger, skriver juryen i sin begrunnelse.

Prisvinnerne fikk hele 1,5 millioner kroner for sitt vinnerutkast.Andreplassen og en halv million kroner går til prosjektet «Aurora» av arkitektkontoret Allan Murray Architects i Edinburgh.

Det deles ut to tredjepremier, hver på en kvart million kroner. Disse går til 4B Arkitekter AS med prosjektet «Bach'n Beat» og Lund Hagem Arkitekter AS med prosjektet «440 Hz».

Høy kvalitet

Juryen understreker at den er svært fornøyd med de innsendte bidragene. Kvaliteten har jevnt over vært høy. Derfor har det også vært en utfordrende oppgave å kåre en vinner. Over 100 innsendte forslag har stått en tid på utstilling i Stavanger slik at befolkningen kunne se utkastene.

Juryen fattet tidlig interesse for «I boks». - Prosjektet kombinerer en storslått og enkel plassering på tomten med en funksjonell og gjennomtenkt planløsning. Arkitekturen er fantasifull og modig. Huset er plassert i bybildet på en fortreffelig måte, begrunner juryen i en pressemelding.

Stavanger er en by som både i norsk og europeisk målestokk er preget av relativt lave bygninger. For juryen har det derfor vært viktig at vinnerutkastet blir oppfattet som et signalbygg for regionen uten å ødelegge for den omkringliggende bebyggelsen. «I boks» gjør dette på en utmerket måte.

Velfungerende planløsning

Bygningen er plassert i den nordlige delen av tomten. Dermed blir det plass til et storslagent amfi på den sydlige delen. Den lille viken utenfor konserthuset passer for småbåter, og er forslått slik at større båter fremdeles vil kunne bruke kaien

Innvendig har arkitektene lagt opp til en velfungerende planløsning mellom de to salene, publikumsområdet, kontorer og øvingslokaler.Den nøkterne og gjennomtenkte plasseringen av hovedfunksjonene i forslaget legger også til rette for en økonomisk, realistisk og forutsigbar gjennomføring av prosjektet.

Se mer på: www.konserthus.no

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.