NYHETER

Kruse Smith leder stort i Etne

Kruse Smith vil ha 340,2 millioner kroner for å legge om 4,5 km av E134 i Sunnhordland. Det gir ledelse på nesten 10 prosent over et arbeidsfellesskap mellom Implenia og Risa.

Denne vegen uten midtlinje er E134 gjennom Etne kommune. Kruse Smith ligger godt an til å få jobben med å sørge for at den kan degraderes til bygdeveg (Foto: Google)
Denne vegen uten midtlinje er E134 gjennom Etne kommune. Kruse Smith ligger godt an til å få jobben med å sørge for at den kan degraderes til bygdeveg (Foto: Google)
23. sep. 2013 - 13:11

372,8 millioner kroner vil arbeidsfellesskapet ha. Vassbakk & Stol er nr. tre med et anbud på 437,5 mill. Flere anbydere er det ikke.

Strekningen går mellom Lauareid og Bakka i Etne kommune. Det meste av den framtidige E134 vil gå helt utenom nåværende veg.

Vegomleggingen blir vanligvis omtalt som Stordalsprosjektet. Strekningen som skal legges om går mellom Lauareid og Bakka i Etne kommune, hvor nåværende E134 har en standard som ikke er en europaveg verdig. Det meste av den framtidige vegen vil gå helt utenom nåværende trasé.

Oppdraget er en totalentreprise. Noe av arbeidet med byggeplanen er utført av ConStrada i Bergen. Det som gjenstår av planarbeid, skal utføres av den som får kontrakten.

To tunneler med lengder på 1 190 og 160 meter inngår i ny E134. Begge får T 10,5-profil. Entreprisen omfatter både driving og elektroarbeid.

Vegen i dagen får en planeringsbredde på 10 meter. I den inngår en 110 meter lang bru med tre spenn. Oppdraget omfatter også anlegg av sideveger, traktorveger og gang/sykkelveger, som har en samlet lengde på 2,5 km.

Den nye E134 mellom Lauareid og Bakke skal være klar til bruk innen utgangen av oktober 2015. Prosjektet er finansiert med en kombinasjon av bompenger og bevilgninger over statsbudsjettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.