NYHETER

Kruse Smith leder jevn kamp

Kruse Smith vil ha 50,6 millioner kroner for å oppgradere av Geiteryggtunnelen i Buskerud. Det holder til en ledelse over Implenia, som vil ha 52 millioner.

Bildet viser østre portal av Geiteryggtunnelen, som trenger oppgradering. Kruse Smith leder kampen om den kontrakten. (Foto: Google)
Bildet viser østre portal av Geiteryggtunnelen, som trenger oppgradering. Kruse Smith leder kampen om den kontrakten. (Foto: Google)
20. aug. 2013 - 08:24

Kampen vil trolig stå mellom disse to. Ytterligere to anbud kom inn, men de er langt høyere. De ble gitt av BMO Entreprenør (63,6 mill.) og Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen (64 mill.).

Geiteryggtunnelen inngår i fylkesveg 50 og ligger i Hol kommune i Buskerud like ved fylkesgrensen mot Sogn og Fjordane. Lengden er 3 281 meter. Tunnelen ligger høyere enn noen annen vegtunnel her i landet. Nå har den behov for rehabilitering.

Seksjonsleder Knut Erik Skogen i Region Sør håper at den som får kontrakten kan komme i gang før september er omme. - Hvis vi klarer det, kan arbeidet fullføres før jul. Senere på vinteren blir adkomsten til tunnelen vanskelig.

- Hva med trafikken gjennom tunnelen?

- Det skal være mulig å kjøre gjennom på bestemte tider av døgnet, sier Skogen.

Oppdraget omfatter sprenging av bergrom for tre tekniske rom, nye havarinisjer og en snunisje. I forbindelse med nisjene skal det utføres sikringarbeid der det er nødvendig, og drens- og overvannsystem skal sikres og reetableres. Det samme skal gjøres med føringsveger for tekniske installasjoner. I resten av tunnelen skal det gjennomføres bergrensk og bergsikring etter byggherres anvisning. Det skal settes opp vann- og frostsikring i de nye bergrommene og for øvrig etter behov.

Elektroanlegget blir også rehabilitert. Det skjer neste år. Prosjekteringen er utført av Multiconsult.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.