KLIMA

Kritiseres for klimasommel

KLAR TALE: Helen Bjørnøy var klokkeklar på hva som må til - nemlig å satse sterkt på teknologi for å kunne utvinne olje på en mest mulig miljøvennlig måte.
KLAR TALE: Helen Bjørnøy var klokkeklar på hva som må til - nemlig å satse sterkt på teknologi for å kunne utvinne olje på en mest mulig miljøvennlig måte. Bilde: Truls Tunmo

Regjeringen har ennå ikke bestemt seg for hvor store CO 2-kutt den skal gå inn for, hvor mye som skal tas innenlands eller hvor mye som skal belastes de enkelte sektorer.

Ingen behandling

Ifølge Aftenposten er enkelte rød-grønne politikere bekymret for at Regjeringens klimaplaner ikke engang vil bli ferdige før sommeren. Skylden for dette gis til Helen Bjørnøy og miljøverndepartementet.

Bjørnøy skal ha sendt et notat til Regjeringens medlemmer like før påske, hvor hun skisserte konkrete klimamål. Ifølge Aftenpostens kilder skal disse klimamålene ligge nærmere Sp enn SVs vedtatte målsettinger. Notatet er ennå ikke behandlet av Regjeringen i plenum.

Intern tiltaks-krangel

Opposisjonen tolker utsettelsen som et tegn på intern rød-grønn krangel om tiltak, noe som avvises av Sp og Ap.

Sps Ola Borten Moe sier han inderlig håper at saken kan behandles før sommeren.

- Det er avgjørende for oss at alt er klart i god tid før valgkampen i høst, sier han til Aftenposten.

Ap som bremsekloss

AUF krever at den største delen av CO 2-utslippene reduseres innenlands.

- Ap er nødt til å være lednede parti innen klimapolitikken både på grunn av oppslutningen, og fordi Ap har kraft nok til å gjennomføre tiltakene. Bildet av Ap som miljøparti er uklart. Enkelte sier at Ap er en bremsekloss. Det bildet og den situasjonen må vi komme ut av, sier AUF-leder Martin Henriksen til Aftenposten.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.