ENERGI

Kristina leder Europas jakt på neste generasjon batterier

Og hun forventer en liten revolusjon.

– For å kunne utvikle batterier som både har lang levetid og som kan lades hurtig, må man forstå reaksjonene som skjer inne i et batteri, sier Kristina Edström. Hun er professor i uorganisk kjemi ved Uppsala universitet og leder EU-prosjektet Batteries 2030+.
– For å kunne utvikle batterier som både har lang levetid og som kan lades hurtig, må man forstå reaksjonene som skjer inne i et batteri, sier Kristina Edström. Hun er professor i uorganisk kjemi ved Uppsala universitet og leder EU-prosjektet Batteries 2030+. Foto: Svein-Erik Hole
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
21. juni 2019 - 12:19

TRONDHEIM: Hva er kjennetegner et godt batteri? Ifølge professor Kristina Edström, er det ikke rent lite: Det har lang levetid, kan lades hurtig, er sikkert, veier minst mulig, tar lite plass, har minimal selvutlading og ingen minneeffekt. Det inneholder materialer som ikke er giftige eller forurensende, men som er billige å skaffe, og scorer høyt både på spenning, kapasitet, energitetthet og kan avgi høy effekt.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.