ENERGI

Kristin Sør-feltet bygges ut for 6,5 milliarder

Equinor, Petoro, Vår Energi og Total Energies skal bygge ut.

– Beslutningen om å bygge ut Kristin Sør-området vil gi betydelige verdier til samfunnet og eierne, sier Arne Sigve Nylund i Equinor.
– Beslutningen om å bygge ut Kristin Sør-området vil gi betydelige verdier til samfunnet og eierne, sier Arne Sigve Nylund i Equinor. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB
30. juni 2021 - 12:46

Rettighetshaverne Equinor, Petoro, Vår Energi og Total Energies skal bygge ut Kristin Sør. Investeringene i første fase vil være 6,5 milliarder norske kroner.

Det opplyser regjeringen og Equinor i dag.

Kristin Sør er en olje- og gassutbygging i Norskehavet. Investeringsbeslutning er tatt for første fase av utbyggingen, som omfatter Kristin Q-segmentet og Lavrans.

Investeringene i første fase vil være om lag 6,5 milliarder kroner.

– Bidrar til å videreutvikle Norskehavet

– Beslutningen om å bygge ut Kristin Sør-området vil gi betydelige verdier til samfunnet og eierne, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor.

Han sier de skal utnytte ressursene og eksisterende infrastruktur på en god måte, samtidig som de bidrar til å videreutvikle Norskehavet.

Regner med 4000 årsverk

Equinor har tildelt kontrakter for rundt 2,2 milliarder kroner. Regjeringen opplyser at en ringvirkningsstudie viser at fase én ventes å gi nærmere 4000 årsverk i perioden 2020–2025. Av disse er 2300 årsverk indirekte sysselsettingsvirkninger hos underleverandører og andre virksomheter.

Første fase av Kristin Sør omfatter en ny havbunnsramme på Lavrans, mens det på Kristin Q vil bli gjenbrukt en allerede installert havbunnsramme. Til sammen er det planlagt å bore fem brønner, fire på Lavrans og én på Kristin Q.

Produksjonsstart er planlagt i 2024.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.