INDUSTRI

Kristin Skogen Lund blir ny NHO-sjef

Går fra Telenor.

Kristin Skogen Lund blir ny administrerende direktør i NHO etter John G. Bernander.
Kristin Skogen Lund blir ny administrerende direktør i NHO etter John G. Bernander. Bilde: NTB scanpix
10. sep. 2012 - 10:01

Kristin Skogen Lund (46) er ansatt som ny administrerende direktør i NHO etter John G. Bernander.

Skogen Lund er i dag konserndirektør i Telenor og har siden april 2010 vært NHOs president. Hun tiltrer stillingen som NHO-direktør 1. november.

– NHO har et helt sentralt oppdrag i det norske samfunnet som forsvarer av næringslivets interesser. Det oppdraget ser jeg fram til å lede, sier Skogen Lund i en kommentar.

Hun forteller i en pressemelding at hun som president og visepresident i NHO har lært organisasjonen å kjenne.

– Jeg vil sette mine krefter inn på å få et enda større og sterkere NHO og kjempe for interessene til våre 21.000 små og store medlemsbedrifter, sier Skogen Lund.

Var i ansettelseskomiteen

I juni ble det kjent at John G. Bernander hadde sagt opp stillingen i NHO etter tre år. Han går inn i bransjen for grønn kraft og småskala strømproduksjon gjennom selskapet Viking Heat Engines.

NHOs styre nedsatte en ansettelseskomité, der Kristin Skogen Lund var ett av medlemmene. Hun valgte imidlertid å trekke seg fra komiteen fordi hun var kandidat til stillingen.

Det var et enstemmig styre som besluttet å tilby Skogen Lund stillingen.

Forlater Telenor

Hun forlater dermed Telenor, der hun er konserndirektør og leder av Telenor Digital services & Broadcast.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas gratulerer Kristin Skogen Lund med ny jobb og sier at han har lært henne å kjenne som en dynamisk leder med en sterk samfunnsinteresse.

– Det er med blandede følelser jeg forlater Telenor. Det er en virksomhet med en suksess og en kompetanse blant de ansatte jeg tror få helt forstår, og jeg har hatt den glede å ta del i diskusjoner, beslutninger og en utvikling av selskapet de årene jeg har vært her som har vært utrolig lærerikt. Når jeg nå likevel velger å forlate Telenor, er det fordi jeg har fått en unik mulighet i NHO, sier Kristin Skogen Lund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.