Kristin får lavtrykksproduksjon

Kristin-plattformen får lavtrykk.
Kristin-plattformen får lavtrykk. (Bilde: Statoil)

Den nye kompressoren vil også øke levetiden frem til 2029- 2034, skriver Statoil i en melding tirsdag.

For å få til dette må trykket inn til selve prosessanlegget reduseres for å tilpasses endret reservoartrykk. Oppgraderingsprosjektet vil også åpne for at framtidige prosjekter vil kunne knyttes opp mot Kristin-plattformen.

Også Tyrihans

– Kristin-plattformen er et viktig knutepunkt på Haltenbanken og vi kan med dette tilrettelegge for økt utvinning på kort og lang sikt, sier Ivar Aasheim, direktør for Drift Nord i Statoil.

Også Tyrihans-feltet prosesseres gjennom Kristin-plattformen, via en 43 kilometer lang rørledning. De to feltene til sammen forventes å ha en økt utvinning på opp mot 115 millioner fat oljeekvivalenter med hjelp fra den nye kompressormodulen.

2,2 milliarder

Totalt har Statoil og partnerne på Haltenbanken West Unit beregnet å bruke 2,2 milliarder kroner på prosjektet. En kompressormodul av typen LM 2500 er bestilt hos Dresser Rand, mens EPCI-kontrakten vil inngås tidlig 2011.

Installering er planlagt sommeren 2013, og Statoil håper å få gjort mye av installasjonsarbeidet under revisjonsstans.

Partnere på Haltenbanken West Unit er Statoil (55,3 prosent), Petoro (19,6 prosent), ExxonMobil (10,9 prosent), Eni (8,3) og Total (6 prosent).

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå