OLJE OG GASS

Kristin får lavtrykksproduksjon

Kristin-plattformen får lavtrykk.
Kristin-plattformen får lavtrykk. Bilde: Statoil
Maiken Ree
14. des. 2010 - 10:27

Den nye kompressoren vil også øke levetiden frem til 2029- 2034, skriver Statoil i en melding tirsdag.

For å få til dette må trykket inn til selve prosessanlegget reduseres for å tilpasses endret reservoartrykk. Oppgraderingsprosjektet vil også åpne for at framtidige prosjekter vil kunne knyttes opp mot Kristin-plattformen.

Også Tyrihans

– Kristin-plattformen er et viktig knutepunkt på Haltenbanken og vi kan med dette tilrettelegge for økt utvinning på kort og lang sikt, sier Ivar Aasheim, direktør for Drift Nord i Statoil.

Også Tyrihans-feltet prosesseres gjennom Kristin-plattformen, via en 43 kilometer lang rørledning. De to feltene til sammen forventes å ha en økt utvinning på opp mot 115 millioner fat oljeekvivalenter med hjelp fra den nye kompressormodulen.

2,2 milliarder

Totalt har Statoil og partnerne på Haltenbanken West Unit beregnet å bruke 2,2 milliarder kroner på prosjektet. En kompressormodul av typen LM 2500 er bestilt hos Dresser Rand, mens EPCI-kontrakten vil inngås tidlig 2011.

Installering er planlagt sommeren 2013, og Statoil håper å få gjort mye av installasjonsarbeidet under revisjonsstans.

Partnere på Haltenbanken West Unit er Statoil (55,3 prosent), Petoro (19,6 prosent), ExxonMobil (10,9 prosent), Eni (8,3) og Total (6 prosent).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.