BYGG

Krisemøte om vannmangel

SNART TOMT: Bergen kommune vurderer restriksjoner på vannbruken, etter den tørreste vinteren siden 1949. De frykter vannkrise allerede før påske.
SNART TOMT: Bergen kommune vurderer restriksjoner på vannbruken, etter den tørreste vinteren siden 1949. De frykter vannkrise allerede før påske. Bilde: Svein-Magne Tunli
23. feb. 2010 - 07:33

Tirsdag holder kommunen krisemøte.

Tørrest siden 1949

Vanligvis fører de våte og milde vestlandsvintrene til breddfulle vannmagasiner. Men hittil i februar har det bare falt 13,9 millimeter nedbør i Bergen – mot normalt 165 millimeter.

Ledelsen i vann og avløpsetaten, beredskapsavdelingen og Mattilsynet møtes tirsdag for å lage en kriseplan for det som er den tørreste vinteren i Bergen siden 1949, skriver Bergens Tidende.

To måneders forbruk

– Det er nødvendig å være føre var og sette i verk tiltak allerede nå, for å unngå at vi får en alvorlig vannkrise i byen. Nå er det vann i magasinene til maks to måneders forbruk. Situasjonen kan bli alvorlig allerede før påske, sier vannverkssjef Magnar Sekse.

På grunn av dramatisk minkende drikkevannsreservoarer er kommunen i ferd med å kartlegge området rundt Bergen for alternative vannkilder. Alle reservebassenger er allerede planlagt tatt i bruk, og nå jaktes det på hvert eneste lite tjern som kan brukes som nødløsning hvis det trengs.

Vurderer restriksjoner

– Knapt noe tjern er for lite til å bli vurdert som en vannkilde, dersom det er mulig å få knyttet det til de eksisterende vannkildene, sier Sekse.

De vurderer også lavere trykk i kranene og konkrete restriksjoner på vannbruken i befolkningen, som i de to siste månedene har ligget for høyt. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.