MOTOR

Kriminalteknikere undersøker branntomta

Kriminalteknikerne har en vanskelig jobb på branntomta.
Kriminalteknikerne har en vanskelig jobb på branntomta. Bilde: ESPEN LEIRSET
18. mai 2007 - 15:46

Trondheim/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det kan ta flere uker før politietterforskerne finner svaret på om storbrannen på kanalbrygga i Trondheim var påsatt eller ikke.

Brannvesenets observasjoner da de kom til stedet tyder på at brannen startet utvendig i et trangt smug mellom to av bryggehusene som brant 17. mai.

– Det er helt umulig å si noe nå om hvor og hvordan brannen startet, understreker brigadeleder i Trondheim brann og redningstjeneste, Arve Flatås, overfor NTB. Store verdier gikk tapt i brannen, som påførte store skader på tre sjøpakkhus på bryggen langs kanalen i Trondheim sentrum torsdag.

Mistenkelig brann

Sør-Trøndelag politidistrikt behandler brannen som mistenkelig, men hadde fredag ingen formening om hva som var årsaken til brannen natt til 17. mai.

Fredag startet etterforskningen som trolig vil gi svar på spørsmålet om brannen var påtent eller ikke. Da brannvesenet startet slokkearbeidet på stedet, var brannen på sitt mest intense i smuget mellom to av bryggehusene.

Det er etter det NTB erfarer en av grunnene til at man ser på muligheten for at brannen startet her, og at den kan ha vært påsatt.

– Vi driver kriminaltekniske undersøkelser på stedet nå og har avhørt flere vitner, men jeg understreker at brannårsaken er ukjent, sier lederen for kriminalvakta ved Sentrum politistasjon, Kjell Brevik, til NTB. Det er foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos.

Frykter bevis er tapt

Tre av eierne av utestedet Kanalsmuget, som ligger i et av husene som brant, har forbindelser til hvitvaskingssaken i Brasil, og Oslo politidistrikt frykter nå at viktige bevis i saken kan ha gått i tapt i brannen, ifølge Dagens Næringsliv.

En av deleierne i selskapet Sir Alex, som eier 20 prosent av Kanalsmuget, sier til NTB at spekulasjonen rundt om det er en forbindelse mellom brannen og mulige beviser i utestedets lokaler «bare er tull».

– Rykteflom

En annen av eierne og daglig leder i Kanalsmuget, Tom Roger Mauseth, avviser at personer tilknyttet utestedet skal ha startet brannen.

– Rykteflommen oppleves som ubehagelig, det er ikke artig å bli kriminalisert uten grunn, sier Mauseth til Adresseavisen.

Trondheims-politiet hadde fredag ikke vært i kontakt med Oslo politidistrikt i forbindelse med etterforskningen av hvitvaskingssaken. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.