IT

Kriger om HD-TV med opptaksfunksjon

DETTE KAN DU ØNSKE DEG: Sharp har vist frem prototypen av det som skal være verdens største LCD-TV i full-HD-kvalitet. Den er ikke mindre enn 108 tommer stor.
DETTE KAN DU ØNSKE DEG: Sharp har vist frem prototypen av det som skal være verdens største LCD-TV i full-HD-kvalitet. Den er ikke mindre enn 108 tommer stor. Bilde: Dag Yngve Dahle
Trond Heggelund
7. mars 2008 - 11:03
Vis mer

Canal Digital sier at deres HD-PVR-boks vil bli tilgjengelig for kabelkunder senere.

Når dette skjer, har de ikke villet si noe om.

Digital-TV og bredbåndsselskapet Get lanserte i går sitt nye HDTV-tilbud. I tillegg til åtte HD-kanaler, som tilbyr film, sport, dokumentarer og underholdning med svært høy bildekvalitet, lanserte de også en HD-PVR-løsning som gjør at brukerne kan ta opp fjernsynsprogrammer.

Begrenset antall HD-kanaler tilgjengelig

- Svært mange nordmenn har i dag en HD-klar TV, men fortsatt er det et begrenset antall HD-kanaler tilgjengelig i det norske markedet. Vi har derfor utviklet en HD-dekoder som ikke bare gir tilgang til nye kanaler, men som også gir brukeren bedre tv-opplevelser. Vår nye HD-PVR er ekstremt brukervennlig, tilbyr muligheten for å søke etter spesielt typer innhold og program, og er klargjort for fjernstyring via internett eller mobiltelefonen. Den vil dessuten gjøre det mulig å se filmer i HD-kvalitet med vår Video-on-Demand-tjeneste som lanseres i mai, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get.

120 timer med TV-program kan tas opp

Get er blant de første i Norge med å tilby HD-PVR til sine kunder. I tillegg til svært god lyd- og bildekvalitet gir dekoderen brukeren mulighet til å pause, spole og ta opp inntil 120 timer TV-program.

Dekoderen har to tunere, som skal gjøre det mulig å ta opp to programmer samtidig.

Fjernstyr dekoderen

Blant de nye tjenestene er muligheten for å fjernstyre dekoderen. Dette innebærer at brukerne kan programmere dekoderen sin til å ta opp tv-program via mobiltelefonen eller ved å gå inn på www.getlive.no. Denne tjenesten lanseres i vår, opplyser Get.

I tillegg har dekoderen ny sjangersøk-funksjon, som lar deg søke både etter type innhold og etter type TV-kanal. Dette betyr for eksempel at om du ønsker å søke etter sport kan du velge å søke kun blant sportskanalene, eller du kan søke etter kommende sportsprogram på alle kanaler.

Fotball i full HD til sommeren

Et døgn etter Gets lansering prøver nå Canal Digital seg med å hevde digital-TV-revolusjonen blir tatt til nytt nivå når selskapet nå lanserer sin nye TV-opptaker for parabol.

De frister også med at til sommeren kommer fotball-EM i HD. Dette blir det første store idrettsarrangementet som sendes i HD i Norge.

Har noe mindre lagringskapasitet

Mottakeren til Canal Digital har opptaksfunksjon (PVR - Personal Video Recorder) med en harddisk som gjør det mulig for å ta opp inntil 100 timer med TV-program, eller 50 timer med HD-innhold.

Lagringskapasiteten på denne boksen er på 250 gigabyte.

Flere nye HD-kanaler på gang

- Salget av HD-skjermer til norske husholdninger har vært formidabelt, og nå kommer stadig flere kanaler til å bli sendt i HD-kvalitet. Denne HDPVR-boksen gir et fantastisk løft for TV-opplevelsen, og vi gleder oss på TV-seernes vegne, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

De første boksene fra Canal Digital blir sendt ut denne uken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.