IT

Kriger om HD-TV med opptaksfunksjon

DETTE KAN DU ØNSKE DEG: Sharp har vist frem prototypen av det som skal være verdens største LCD-TV i full-HD-kvalitet. Den er ikke mindre enn 108 tommer stor.
DETTE KAN DU ØNSKE DEG: Sharp har vist frem prototypen av det som skal være verdens største LCD-TV i full-HD-kvalitet. Den er ikke mindre enn 108 tommer stor. Bilde: Dag Yngve Dahle
Trond Heggelund
7. mars 2008 - 11:03
Vis mer

Canal Digital sier at deres HD-PVR-boks vil bli tilgjengelig for kabelkunder senere.

Når dette skjer, har de ikke villet si noe om.

Digital-TV og bredbåndsselskapet Get lanserte i går sitt nye HDTV-tilbud. I tillegg til åtte HD-kanaler, som tilbyr film, sport, dokumentarer og underholdning med svært høy bildekvalitet, lanserte de også en HD-PVR-løsning som gjør at brukerne kan ta opp fjernsynsprogrammer.

Begrenset antall HD-kanaler tilgjengelig

- Svært mange nordmenn har i dag en HD-klar TV, men fortsatt er det et begrenset antall HD-kanaler tilgjengelig i det norske markedet. Vi har derfor utviklet en HD-dekoder som ikke bare gir tilgang til nye kanaler, men som også gir brukeren bedre tv-opplevelser. Vår nye HD-PVR er ekstremt brukervennlig, tilbyr muligheten for å søke etter spesielt typer innhold og program, og er klargjort for fjernstyring via internett eller mobiltelefonen. Den vil dessuten gjøre det mulig å se filmer i HD-kvalitet med vår Video-on-Demand-tjeneste som lanseres i mai, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get.

120 timer med TV-program kan tas opp

Get er blant de første i Norge med å tilby HD-PVR til sine kunder. I tillegg til svært god lyd- og bildekvalitet gir dekoderen brukeren mulighet til å pause, spole og ta opp inntil 120 timer TV-program.

Dekoderen har to tunere, som skal gjøre det mulig å ta opp to programmer samtidig.

Fjernstyr dekoderen

Blant de nye tjenestene er muligheten for å fjernstyre dekoderen. Dette innebærer at brukerne kan programmere dekoderen sin til å ta opp tv-program via mobiltelefonen eller ved å gå inn på www.getlive.no. Denne tjenesten lanseres i vår, opplyser Get.

I tillegg har dekoderen ny sjangersøk-funksjon, som lar deg søke både etter type innhold og etter type TV-kanal. Dette betyr for eksempel at om du ønsker å søke etter sport kan du velge å søke kun blant sportskanalene, eller du kan søke etter kommende sportsprogram på alle kanaler.

Fotball i full HD til sommeren

Et døgn etter Gets lansering prøver nå Canal Digital seg med å hevde digital-TV-revolusjonen blir tatt til nytt nivå når selskapet nå lanserer sin nye TV-opptaker for parabol.

De frister også med at til sommeren kommer fotball-EM i HD. Dette blir det første store idrettsarrangementet som sendes i HD i Norge.

Har noe mindre lagringskapasitet

Mottakeren til Canal Digital har opptaksfunksjon (PVR - Personal Video Recorder) med en harddisk som gjør det mulig for å ta opp inntil 100 timer med TV-program, eller 50 timer med HD-innhold.

Lagringskapasiteten på denne boksen er på 250 gigabyte.

Flere nye HD-kanaler på gang

- Salget av HD-skjermer til norske husholdninger har vært formidabelt, og nå kommer stadig flere kanaler til å bli sendt i HD-kvalitet. Denne HDPVR-boksen gir et fantastisk løft for TV-opplevelsen, og vi gleder oss på TV-seernes vegne, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital.

De første boksene fra Canal Digital blir sendt ut denne uken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.