SAMFUNN

Krig om forsvarsleveranser

Striden står mellom den store, etablerte Norske Forsvarsleveransers (NFL) og oppkomlingen Norwegain association of defence suppliers (NADS).

NADS ble stiftet i januar i år av 23 norske småbedrifter etter lengre tids misnøye med Norske Forsvarsleveransers måte å håndtere småbedrifter på.

Nå har medlemstallet allerede passert 40. Foreningen hevder at interessen allerede er stor fra både norske utestasjoner, utenlandske aktører og forsvaret.

Nads skal først og fremst være et salgs- og markedsføringsrogan for kompetansebedrifter som ønsker å levere til forsvaret.

- Ja, vi har hørt kritikk om at vi ikke er flinke nok til å ivareta de små bedriftene, bekrefter daglig leder i NFL, Steinar Jøssund.

Han sier NFL, med 51 medlemsbedrifter, har hatt småbedrifters behov på dagsordenene i flere år og at det godt kan hende de to vil smelte sammen etter hvert.

- Det er klart de tror de vil få til mer enn sammen med oss. Vi får se, NFL inviterer dem med til alle arrangementer, sier Jøssund.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om NFL, sier direktør Reidar Lysne i Nads. - Men det er klart at stiftelsen er en erkjennelse av at de små ikke har medlt seg inn i NFL. (js)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.