IT

KrF sier nei til datalagringsdirektivet

Knut Arild Hareide (KrF) leder Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.
Bilde tatt under fremlegging av statsbudsjettet 2009.
Knut Arild Hareide (KrF) leder Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Bilde tatt under fremlegging av statsbudsjettet 2009. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
13. nov. 2009 - 10:30

– Jeg tror hovedgrunnen til at vi nå går så tydelig ut, er at personvernet ligger så tett imot vår egen ideologi. Det blir feil å si at alle er mistenkte og at alle skal kontrolleres, sier Knut Arild Hareide (KrF), som leder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, til Nationen.

Les også: – Dette er vendepunktet

Personvern

Han understreker at direktivet har gode intensjoner, men mener at man ikke kan akseptere at personvernet blir taperen.

Les også: Datalagringsdirektivet virker ikke

– Vi må sette ned noen grenser. Det finnes mange gode grunner for hver enkelt sak, men det blir en sum der vi ikke greier å se helheten i hver enkelt sak. Det å få et overvåkingssamfunn og begrense folks frihet handler også om menneskeverdspørsmål. Det er viktig å se helheten, og jeg mener vi i KrF har gjort det nå, sier Hareide.

Ti stemmer

Hareide håper at en del av Høyres representanter på Stortinget vil støtte KrF syn. Han håper også at KrFs signal vil skape nervøsitet i Arbeiderpartiet, men han tror ikke det er gode muligheter for at Ap blir med i kampen mot direktivet.

Det trengs kun ti nei-stemmer fra Høyre for å hindre direktivet.

- Liten EØS-risiko

Hareide ser ingen ulempe ved å bruke vetoretten.

– Datalagringsdirektivet går ikke til kjernen i EØS-avtalen, og derfor er det ingenting som tyder på at et nei til direktivet vil sette EØS-avtalen på spill. De som sier det driver propaganda, sier Hareide.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.