KRAFT

Krever utbygging på Mongstad

SAVNER SPADETAK: Dette er tomten hvor det planlagt kraftvarmeverket skal bygges.
SAVNER SPADETAK: Dette er tomten hvor det planlagt kraftvarmeverket skal bygges. Bilde: Anders J. Steensen

Det er et samlet AP på Vestlandet som krever at statminister Jens Stoltenberg skjærer igjennom og tillater utbyggingen av kraftvarmeverket på Mongstad.

– Så miljøvennlig er Mongstad-prosjektet, at hadde det vært i EU, hadde det fått store summer i miljøstøtte, påpeker stortingsreperesentant og tidligere olje- og energiminister Olav Akselsen til Stavanger Aftenblad.

Krafttilskudd

Bergen AP har oversendt et brev til Stoltenberg hvor de ber om at Mongstad-utbyggingen blir satt i gang uten krav om rensing fra 1. dag.- Bygging av et kraftvarmeverk på Mongstad vil bidra til mer energi inn i det norske markedet, sier leder av Bergen AP, Jarl Høva til BA.

Rensing seinere

Han mener at det er riktig å kreve CO 2-rensing når dette er gjennomførbart teknisk og økonomisk.

Høva får full støtte fra hele AP på Vestlandet. De mener at kraftvarmeverket på Mongstad ikke vil bryte med Soria Moria erklæringen dersom det kan bygges med den klare forutsetning at renseanlegget blir installert når teknologien og økonomien er moden for det.

Lurt i stry

Direktør ved Mongstad-raffineriet, Bjørn Kåre Viken, mener at det fortsatt er langt frem før det finnes renseteknologi for CO 2- fra gassturbiner.

– Politikere er ført bak lyset. Det finnes ikke tilgjengelig teknologi i dag som gjør det økonomisk lønnsomt å rense CO 2. Våre tall viser at dette vil koste flere milliarder kroner, sier han.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.