KRAFT

Krever thoriumavklaring

NÅ STARTER DE: Professor Mikko Kara, som er viseadministrerende direktør for ekspertorganisasjonen VTT, skal lede utvalget som skal vurdere bruk av thorium i Norge.
NÅ STARTER DE: Professor Mikko Kara, som er viseadministrerende direktør for ekspertorganisasjonen VTT, skal lede utvalget som skal vurdere bruk av thorium i Norge.Bilde: colourbox.com
Jannicke Nilsen
9. apr. 2008 - 13:18

Det er snart to måneder siden Thorium-utvalget la fram rapporten regjeringen bestilte i fjor.

I dag måtte olje- og energiminister Åslaug Haga fortelle i hvilken form hun vil presentere thoriumrapportens innhold for Stortinget, og hvordan regjeringen vil bruke rapporten videre. Frps miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, fikk ikke et klart svar.

– Thorium-rapporten er sendt på høring med svarfrist 31. mai. Ja, vi skal rapportere Stortinget om dette, men måten vi skal rapportere på vil vi ikke velge før vi har sett høringsinnspillene, sa Haga i Stortingets spørretime.– Thoriumutvalget anbefalte en forsiktig vei videre, at Norge bør lære mer om feltet og bygge opp kompetanse. Tilbakemeldingene er at mange synes rapporten er bra, og regjeringen har engasjert bedrifter og organisasjoner til å komme med innspill. Hvis Haga da bare leser opp en orientering for Stortinget om at dette vil de legge i skuffen, er det et nærmest å holde miljøene for narr, sier Solvik-Olsen.

Les mer om: