KRAFT

Krever Riis-Johansens avgang

OVERKJØRT: ¿ Statsministeren har kjørt fullstendig over ham med dampveivals og det sitter da igjen en statsråd som ikke har tillit, sier Siv Jensen.
OVERKJØRT: ¿ Statsministeren har kjørt fullstendig over ham med dampveivals og det sitter da igjen en statsråd som ikke har tillit, sier Siv Jensen. Bilde: Scanpix
11. aug. 2010 - 07:18

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen mener olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) må gå av på grunn av sin håndtering av kraftlinjesaken i Hardanger.

– Han bør gå av. Han har ikke tillit lenger, sier Siv Jensen til NRK.

– For lite handlekraftig

Hun mener Riis-Johansen burde gått av allerede etter Mongstad-saken, men at han da ble reddet av statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Statsministeren har kjørt fullstendig over ham med dampveivals og det sitter da igjen en statsråd som ikke har tillit. Han har et felt som er så viktig for Norge at vi bør ha en statsråd som er noe mer handlekraftig og kontant, sier Jensen.

Avviser all kritikk

Riis-Johansen avviser all kritikk og mener at hardangerløsningen bare er blitt bedre.

Tirsdag bøyde regjeringen av i den betente saken om høyspentmaster i Hardanger, og vil nå at sjøkabel som alternativ til mastene skal utredes på nytt. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.