INDUSTRI

Krever minst 50 prosent statlig eierskap i Hydro Polymers

AVVISER VIDERESALG: Britiske Ineos som har kjøpt hydros polymervirksomhet avviser at de vil selge Kerlings mykplastproduksjon videre. Anlegget i Stenungsund i Sverige er blant delene av selskapet man fryktet ville bli solgt.
AVVISER VIDERESALG: Britiske Ineos som har kjøpt hydros polymervirksomhet avviser at de vil selge Kerlings mykplastproduksjon videre. Anlegget i Stenungsund i Sverige er blant delene av selskapet man fryktet ville bli solgt. Bilde: Terje S. Knudsen/Hydro
Jannicke Nilsen
30. apr. 2007 - 08:30

LO forbundet Industri Energi kommer til å jobbe hardt for å hindre salg av Hydros petrokjemivirksomhet i Grenland med 1200 ansatte til det britiske petrokjemikonsernet Ineos.

- Vi sier et klart nei til å selge Hydro Polymers til Ineos, og krever at Hydro-ledelsen går inn for en børsnotering av Polymers med, men med et sterkt statlig eierskap på minst 50 prosent, sier Frode Alvheim, områdeansvarlig for faglig politikk i LO forbundet Industri Energi til Aftenposten.

Industri Energi har 40.000 medlemmer, og er en sammenslutning av tidligere Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund og Nopef. De vil bli det største fagforbundet i den kommende oljegiganten Statoil-Hydro.

Fagforbundet krever også at Hydro Polymers og næringsminister Dag Terje Andersen sørger for at den norske delen av Borealis, som ble solgt til utenlandske interesser i 2005, kjøpes tilbake for å samle det norske petrokjemimiljøet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.