ENERGI

Krever mer gasskraft

Knut Strøm
8. mai 2006 - 15:53








For å sikre kraftbalansen, må avhengigheten av vannkraften reduseres, hevder adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri

- Gasskraft må introduseres for fullt. Med gasskraft har du mulighet til å realisere kraftbehovet der det trengs, sa Lier-Hansen under åpningsseminaret i forbindelse med messeåpningen av Eliaden på Norges Varemesse på Lillestrøm i dag.

Infrastruktur

Tema for åpningsseminaret var ”Den elektrotekniske næringen i Norge - viktigere enn du tror”.

Ikke helt uventet gikk dette også mot kraftsituasjonen i Norge.

- Elektronæringen er basis for vår teknologiske infrastruktur. Fordi vi er så vannkraftbasert, blir vi overfølsomme for svinginger i nedbøren, sa han.

CO 2 i neste omgang

I Midt-Norge er faren for mangel på elektrisk energi snart akutt. Han stilte spørmål om hvor neste område kommer.

- Derfor må det innføres mer gasskraft snarest. Håndtering av CO 2 får komme siden, mente Lier Hansen.

Høl i hue...

Stortingsrepresentant Børge Brende mente han ikke kunne finne et dekkende parlamentarisk uttrykk for regjeringens planer om å leie inn 30 mobile gasskraftverk for å løse strømkrisen i Midt-Norge.

- Vi vet at slike verk har lav virkningsgrad og gi en strømpris på 1,50 kr pr. kilowattime i tillegg til at de har store utslipp av CO2, sa han.

Rekordmesse

Årets Eliade har 358 utstillere. Det er på samme nivå som siste gang messen ble holdt i 2004, og beslaglegger denne gang 22.198 kvadratmeter. Det er rundt 2000 kvadratmeter mer gulvflate enn i 2004. Allerede før messen startet hadde messearrangørene fått forhåndsregistrering fra 11.500 personer. KAS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.