INDUSTRI

Krever industri-tiltak

Penger. Kroner. Mynter. Sedler. Lommebok. Personlig økonomi. Økonomi. Lønn. Lønnsnivå. Lønnsforhandlinger. Lønnsoppgjør. Inntekt. Inntektsnivå.
Penger. Kroner. Mynter. Sedler. Lommebok. Personlig økonomi. Økonomi. Lønn. Lønnsnivå. Lønnsforhandlinger. Lønnsoppgjør. Inntekt. Inntektsnivå. Bilde: Scanpix
Camilla Aadland
12. des. 2008 - 12:54

I et notat til regjeringen skisserer Norsk Industri hva som må til i den "krisepakken" som skal komme i månedsskiftet januar/februar.

– Fra industriens ståsted er det svært viktig at banktiltakene når en større bredde av banker - og det raskt, heter det i notatet.

Krever raske tiltak

Organisasjonen understreker at det vil ha stor betydning for mange bedrifters fremtid og utviklingen i arbeidsledigheten i 2009 om bankene fungerer noenlunde normalt om noen måneder.

– Det er først når bankenes næringslivskunder er rimelig fornøyd, at finanskrisen er over. Vi frykter det er langt frem dit, fastholder Norsk Industri i notatet.

Lån til næringslivet

Frykten er at aktivitetsnivået i samfunnet blir dratt svært langt ned om en bare skal basere seg på at bankene gradvis kommer seg på beina igjen.

– Vi tror ikke regjeringen kommer unna en betydelig likviditetstilførsel direkte til næringslivet første halvår 2009, fremholder organisasjonen, som mener en sterk økning i direkte utlån til næringslivet må til.

Milliardbeløp

Konkret betyr dette at Norsk Industri krever at rammen for lavrisikolån via Innovasjon Norge må økes med et tosifret milliardbeløp.

I tillegg foreslås det å øke rammen for Innovasjonslån med et milliardbeløp og å øke rammen til Enovas satsing på ny teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.