IT

Krever hele regjeringen på banen

UTÅLMODIG: Administrerende direktør Hege Skryseth i Microsoft mener de fleste statsrådene i regjeringen er alt for slappe på it-siden i forhold til de utfordringene departementene deres står overfor.
UTÅLMODIG: Administrerende direktør Hege Skryseth i Microsoft mener de fleste statsrådene i regjeringen er alt for slappe på it-siden i forhold til de utfordringene departementene deres står overfor. Bilde: Odd Richard Valmot
11. mai 2010 - 11:19

- Både fornyings- og finansministeren tar til orde for digital omstilling, men det er ikke mye fart hos de andre.

Det fastslår administrerende direktør Hege Skryseth når hun gjør opp status for det politiske bildet etter et snaut halvår i sjefsstolen for Norgeskontoret til verdens største it-selskap.



Må samles

- Eldrebølgen kommer mot oss med stor hastighet, og vi trenger omstilling for å være forberedt. Det er først når alle ministrene i Regjeringen tar fatt i utfordringene at det kommer til å skje noe, sier Skryseth til Teknisk Ukeblad.



For tregt

- For dette går for tregt. Se på nødnettet hvor Politiet fortsetter alene fordi det er for vanskelig å få samhandling med de andre etatene. Og se på de enorme utfordringene i helsevesenet. Finnene har fått til en produktivitet som ligger langt foran oss fordi de har fornyet seg på teknologisiden og klart samhandling, illustrerer hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Websider holder ikke

- Det hjelper ikke for det offentlige å lage flotte websider hvis de ikke automatiserer saksbehandlingen i bakkant, påpeker Skryseth.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.