KLIMA

Krever gransking etter Vest Tank-ulykken

AVVIK: DSB har funnet mange avvik ved driften til Vest Tank forut for eksplosjonen i mai. Nå skal de se på flere sider rundt avfallsbransjen.
AVVIK: DSB har funnet mange avvik ved driften til Vest Tank forut for eksplosjonen i mai. Nå skal de se på flere sider rundt avfallsbransjen. Bilde: Norsk Luftambulanse
17. juni 2008 - 07:29

Ulykken inntraff på ettermiddagen 24. mai i fjor, da to store tanker med oljeavfall eksploderte ved Vest Tank i Sløvåg i Sogn og Fjordane.

Både innbyggere og hytteeiere i området skal fremdeles slite med helseplager.

Les også: – Vest Tank-skandalen må til retten

Vest Tank: - Vi lyver ikke

Krever handling

Blant de ansatte på industriområdet i Sløvåg er det registrert like mange plager nå som i fjor sommer, viser en rapport utarbeidet av helsepersonell i kommunene Gulen og Masfjorden.

– Rapporten viser at flere fremdeles har mer plager enn det vi trodde i vinter, sier ordfører Trude Brosvik i Gulen kommune til Bergens Tidende.

Avfallsstoffene som ble spredd i eksplosjonen skal være helsefarlige, og arbeidsgruppen krever at Folkehelseinstituttet iverksetter undersøkelser i området.

Store skader

Vest Tank ligger på motsatt side av Mongstad og er det største uavhengige tankanlegget i Norge.

Eksplosjonen påførte anlegget skader for 20 millioner kroner. Ti personer måtte til legesjekk og en person ble sendt til sykehus.

Folkehelseinstituttet skal nå bruke resten av juni på å gjennomgå rapporten fra helsetjenesten i de to nabokommunene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.