INDUSTRI

Krever gasskraftverk i midt-Norge

Stein Lier-Hansen, administrerende direktør Norsk Industri, krever at industrien i Midt-Norge får samme kraftpris og tilgang på kraft som resten av landet.
Stein Lier-Hansen, administrerende direktør Norsk Industri, krever at industrien i Midt-Norge får samme kraftpris og tilgang på kraft som resten av landet. Bilde: Camilla Aadland
Camilla Aadland
24. juni 2009 - 14:05

– Det haster med å få på plass en permanent løsning på kraftkrisen i Midt-Norge, sier Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri til organisasjonens nettsider.

Sammen med NHO, LO, LO-forbundene Fellesforbundet og Industri Energi har Norsk Industri skrevet brev til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.Vil ha gasskraftverk

Organisasjonene mener det er viktig at Industrikraft Møre får konsesjon for et gasskraftverk i Fræna i Møre og Romsdal..

– Et gasskraftverk i Fræna vil også kunne bidra til å utvikle Nyhamna som et gassknutepunkt for ny landbasert aktivitet, heter det i brevet.Konkurranseulempe

Midt-Norge er igjen skilt ut som eget prisområde for strøm. Dette mener de fem organisasjonene er uholdbart.

– For industrien fremstår Midt-Norge nå som et område med en betydelig konkurranseulempe som forverrer lønnsomheten til eksisterende industri og vanskeliggjør videre industrisatsing, skriver topplederne som står bak brevet.

Hydro Sunndal har blant annet måttet stenge deler av sitt anlegg i Sunndal.

Får ekstraregning på 300 millionerVil ha likebehandling

Håpet er at Olje- og energidepartementet (OED) omgjør NVEs avslag på Industrikraft Møres søknad om å få bygge et gasskraftverk i Fræna.

Målet er likebehandling av Midt-Norge med resten av landet i forhold til krafttilgjengelighet og -pris.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Vi mener at planen om gasskraftverk er mest realistisk for å nå dette målet, sier Stein Lier-Hansen.Skal ut på anbud

Dersom ankeprosessen i OED går i orden, kan Industrikraft Møre delta i den anbudsprosessen som Riis-Johansen selv har varslet skal finne sted for å løse kraftsituasjonen i Midt-Norge.

Uten en godkjenning fra OED kan ikke Industrikraft Møre delta i noen anbudsprosess for å løse kraftproblemet i regionen.

- Det haster med å få dette på plass, sier Stein Lier-Hansen.

Organisasjonene som står bak brevet, ber om et møte med olje- og energiministerTerje Riis-Johansen slik at de kan få en orientering om status for arbeidet med løsninger på kraftsituasjonen i Midt-Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.