IKT

Krever felles satellittkoder

Canal Digitals kodesystem, som er utviklet av Conax, har ikke vært like mye plaget av piratvirksomhet som Viasats system, og de har heller ikke uttalte planer om å endre det.

I forbindelse med dette er bransjen bekymret for at det skal oppstå et marked med proprietære systemer hvor brukeren blir nødt til å skifte mottakerutstyr dersom de vil bytte innholdsleverandør.

- Vi vil ha enkelhet og valgfrihet for forbrukere og handlere, slik at vi slipper et system med mange mottakerbokser i fremtiden, uttaler styret i EE-bransjen.

De har derfor tatt initiativ til et møte med formidlere av digital kringkasting og representanter for myndighetene. Med på møtet var EE-bransjen, Canal Digital, Viasat, NTV, NorDig, Post- og teletilsynet, Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet.

På møtet ble Canal Digital og Viasat sterkt oppfordret til raskt å innlede samtaler med sikte på å finne en løsning. Inntrykkene fra møtet er at dette er mulig både teknisk og merkantilt.

Representantene fra Post- og teletilsynet sa seg villig til å være med i forhandlingene som nøytral part. Hvis man ikke kommer fram til en løsning, kan både Post- og teletilsynet og forbrukermyndighetene komme til å forfølge saken.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.