Krever felles satellittkoder

  • ikt

Canal Digitals kodesystem, som er utviklet av Conax, har ikke vært like mye plaget av piratvirksomhet som Viasats system, og de har heller ikke uttalte planer om å endre det.

I forbindelse med dette er bransjen bekymret for at det skal oppstå et marked med proprietære systemer hvor brukeren blir nødt til å skifte mottakerutstyr dersom de vil bytte innholdsleverandør.

- Vi vil ha enkelhet og valgfrihet for forbrukere og handlere, slik at vi slipper et system med mange mottakerbokser i fremtiden, uttaler styret i EE-bransjen.

De har derfor tatt initiativ til et møte med formidlere av digital kringkasting og representanter for myndighetene. Med på møtet var EE-bransjen, Canal Digital, Viasat, NTV, NorDig, Post- og teletilsynet, Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet.

På møtet ble Canal Digital og Viasat sterkt oppfordret til raskt å innlede samtaler med sikte på å finne en løsning. Inntrykkene fra møtet er at dette er mulig både teknisk og merkantilt.

Representantene fra Post- og teletilsynet sa seg villig til å være med i forhandlingene som nøytral part. Hvis man ikke kommer fram til en løsning, kan både Post- og teletilsynet og forbrukermyndighetene komme til å forfølge saken.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå