NYHETER

Krevende g/s-veg i Bergen

Vegvesenet har lyst ut en komplisert jobb i Bergen. Langs fv 183 skal det legges gang/sykkelveg i til dels veldig sidebratt terreng. Anbudsfristen er satt til 23. mai.

Denne vegen er ikke særlig egnet som skoleveg. Senest høsten 2014 blir det en gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen. (Foto: Google)
Denne vegen er ikke særlig egnet som skoleveg. Senest høsten 2014 blir det en gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen. (Foto: Google)
24. apr. 2012 - 09:26

Fylkesveg 183 er også kjent som Totlandsvegen. Den ligger i nærheten av Nesttun sør for Bergen sentrum. Ca. halvannen kilometer av Totlandvegen skal få gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen. Dessuten skal det utføres tilpasningsarbeid langs fv 184 og tre kommunale sideveger.

I lett terreng hadde ikke dette vært en veldig tidkrevende oppgave, men lett terreng er ikke lett å finne i Bergen. Vegene utenfor sentrum går for det meste i bratt og kronglete terreng. Totlandsvegen er ikke noe unntak. Vanskelighetsgraden illustreres av byggetiden. Fristen for ferdigstillelse går ikke ut før 16. oktober 2014.

Entreprisen omfatter bygging av tre bruer - en 24 meter lang kjørebru og to gang/sykkelvegbruer med lengder på 31 og 20 meter. Kjørebrua skal bli 8 meter bred, de to andre bruene blir 4 meter brede.

Årsdøgntrafikken på den aktuelle strekningen på fv 183 varierer mellom 1 600 og 3 000. Vegen brukes blant annet som skoleveg for mange av de 460 elevene ved Ulsmåg skole.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.