Krevende år for EDB

TØFFEST: Fjoråret var et av de mest krevende årene for EDB, ifølge konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud. Bildet er fra webcast-en onsdag morgen.
TØFFEST: Fjoråret var et av de mest krevende årene for EDB, ifølge konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud. Bildet er fra webcast-en onsdag morgen. (Bilde: Screenshot)
  • IT

– 2009 ble ett av de mest krevende årene i IT-tjenestemarkedet noensinne, erklærte konstituert konserndirektør John-Arne Haugerud da EDB la frem resultater for fjerde kvartal onsdag formiddag.

– Vi har som resten av bransjen opplevd fall i etterspørselen, sier Haugerud.

Men EDBs jakt på kontrakter har båret frukter. Selskapet har en ordrereserve på 12,6 milliarder kroner.

Fall

Konsernet presterte en omsetning på 1,9 milliarder kroner, mot 2,1 milliarder kroner i samme periode i 2008. For året falt omsetningen med snaut 400 millioner kroner til 7,5 milliarder kroner.

EDB har tatt kraftige kutt i kostnadene, slik at resultat før skatt økte med 100 mill til 292 millioner kroner for 2009.

Øker ute

Budskapet ved forrige kvartalspresentasjon var bemanningskutt hjemme og rekruttering i land med lavere lønnskostnader.

Les mer her: Må vokse ute for å overleve

Ved årsskiftet hadde konsernet 5.991 ansatte, mot 5.904 ansatte tre måneder tidligere. Økningen har foregått innenfor konsernets konsulentvirksomhet i Ukraina og India, samt i den svenske delen av IT drift. Her har man overtatt personell som en del av nye outsourcingavtaler.

Bedre på løsninger

Forretningsområdene It-drift og Applikasjonstjenester fikk begge en nedtur siste kvartal, mens området Løsninger hadde en liten økning i omsetningen. Men på alle tre er resultatet redusert fra samme periode året før.

– Vi kommer til å satse sterkere på å utvikle løsninger som bidrar til å redusere kostnadene hos kundene, sier Haugerud.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå