IT

Krevende år for EDB

TØFFEST: Fjoråret var et av de mest krevende årene for EDB, ifølge konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud. Bildet er fra webcast-en onsdag morgen.
TØFFEST: Fjoråret var et av de mest krevende årene for EDB, ifølge konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud. Bildet er fra webcast-en onsdag morgen. Bilde: Screenshot
Espen Zachariassen
3. feb. 2010 - 10:55

– 2009 ble ett av de mest krevende årene i IT-tjenestemarkedet noensinne, erklærte konstituert konserndirektør John-Arne Haugerud da EDB la frem resultater for fjerde kvartal onsdag formiddag.

– Vi har som resten av bransjen opplevd fall i etterspørselen, sier Haugerud.

Men EDBs jakt på kontrakter har båret frukter. Selskapet har en ordrereserve på 12,6 milliarder kroner.Fall

Konsernet presterte en omsetning på 1,9 milliarder kroner, mot 2,1 milliarder kroner i samme periode i 2008. For året falt omsetningen med snaut 400 millioner kroner til 7,5 milliarder kroner.

EDB har tatt kraftige kutt i kostnadene, slik at resultat før skatt økte med 100 mill til 292 millioner kroner for 2009.Øker ute

Budskapet ved forrige kvartalspresentasjon var bemanningskutt hjemme og rekruttering i land med lavere lønnskostnader.

Les mer her: Må vokse ute for å overleve

Ved årsskiftet hadde konsernet 5.991 ansatte, mot 5.904 ansatte tre måneder tidligere. Økningen har foregått innenfor konsernets konsulentvirksomhet i Ukraina og India, samt i den svenske delen av IT drift. Her har man overtatt personell som en del av nye outsourcingavtaler.

Bedre på løsninger

Forretningsområdene It-drift og Applikasjonstjenester fikk begge en nedtur siste kvartal, mens området Løsninger hadde en liten økning i omsetningen. Men på alle tre er resultatet redusert fra samme periode året før.

– Vi kommer til å satse sterkere på å utvikle løsninger som bidrar til å redusere kostnadene hos kundene, sier Haugerud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.