NETTARKIV

Krangler om kompetanse

Geir Førre, tidligere Chipcon.
Geir Førre, tidligere Chipcon. Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
4. des. 2007 - 16:09

Saken dreier seg om uenighet om hvorvidt Førre kan ansette folk fra Texas Instruments i sitt nyetablerte selskap Energy Micro AS. Begge parter er enige i at Førres sluttavtale inneholder en klausul som omhandler Førres muligheter til å rekruttere fra sitt tidligere selskap ved en eventuell oppstart av ny virksomhet. Klausulen gjelder frem til 30. juli 2008.Ville være med

I en reportasje om Energy Micro skrev vi at eventuelle søkere fra Texas Instruments neppe ville bli svartelistet om de søkte jobb hos sin tidligere sjef. Bakgrunnen var Førres uttalelse om at Energy Micro ikke skulle være en kopi av Chipcon.

Nå viser det seg at i hvert fall en person fra Texas Instruments, Erik Færevaag, har søkt om å få være med på Førres nye eventyr. Dette vil altså ikke Texas Instruments uten videre godta og har tatt saken til Namsretten.Tolker ulikt

- Vi er ikke enige om hvordan avtalen skal tolkes. Vi mener at dersom folk fra Texas Instruments søker jobb hos oss uten aktiv rekruttering fra vår side, kan vi ansette dem. Texas Instruments er ikke enige i dette. De mener vi ikke under noen omstendighet kan ansette folk fra Texas Instruments i denne perioden, sa Geir Førre til Teknisk Ukeblad før rettssaken startet.

Etter to dager i retten er det fortsatt ikke kommet noen kjennelse. Den vil trolig komme i løpet av uken.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.