PROSJEKTER

Krangel om kryss kan forsinke E18 i Telemark

Nye Veier og Vegvesenet blir ikke enige om utformingen.

Kryssutformingen Nye Veier ønsker seg øverst. Vegvesenets forslag nederst.
Kryssutformingen Nye Veier ønsker seg øverst. Vegvesenets forslag nederst. Ill: Nye Veier
25. juni 2019 - 12:46

Den nye E18-strekningen gjennom Telemark kan bli forsinket på grunn av krangel om utformingen av et kryss, melder Motor.

Statens Vegvesen som er fagmyndighet for prosjektet, vil ha et fullskala kryss ved avkjøringen til Riksveg 36 ved Porsgrunn. Utbyggeren Nye Veier og Porsgrunn kommune vil imidlertid heller ha to halve kryss a la avkjøringen fra E6 til Gardermoen lufthavn nord for Oslo.

Forskjellig utforming, og forskjellige kvaliteter, mener Nye Veier (alternativet til venstre) og Vegvesenet. <i>Ill:  Nye Veier</i>
Forskjellig utforming, og forskjellige kvaliteter, mener Nye Veier (alternativet til venstre) og Vegvesenet. Ill:  Nye Veier

Statens Vegvesen begrunner i følge Motor sitt syn blant annet med at to halve kryss gir dårligere trafikksikkerhet, og at det blir for dårlige reserveløsninger ved hendelser på veien.

Nye Veier og Porsgrunn kommune mener deres løsning gir bedre trafikkflyt, at den er billigere å bygge, og krever mindre arealer.

Etter at den lovpålagte meklingen mellom Vegvesenet og Nye Veier ikke har ført fram, ligger det nå an til at Kommunaldepartementet må avgjøre saken. Det frykter Porsgrunn-ordfører Robin Kåss vil forsinke motorveibyggingen med opptil to år.

Avdelingsdirektør Tore Kaurin i Statens vegvesen sier imidlertid til Motor at han har håp om at en siste gjennomgang skal føre til at krysskrangelen løses i løpet av et par uker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.