NYHETER_BYGG

Kråkebyen fornyer seg

Veslemøy Nestvold
27. juni 2002 - 07:10

Byen med en kråke i byvåpnet har allerede bibliotek og industrimuseum på plass her. Det samme er et kinosenter med fem saler. Etter hvert kommer kafeer og restauranter.

I august åpner et moderne høyskolesenter på 4000 m 2. Her skal Møllebyen Industridesignsenter bygges opp. Kunnskapsparken i Moss AS koordinerer arbeidet, i samarbeid med tre andre høyskoler i Norge, samt to universiteter i Sverige og Danmark.

Hareide Designmill skal inn med åtte industridesignere. 3D-teknologiselskapet Avatar Works AS har med fem medarbeidere. Kunnskapsparken i Moss AS er i samtaler med andre aktuelle leietakere innen industridesign. Senteret skal videre ha en designinkubator for talentutvikling. Det kan også bli aktuelt å opprette en design-folkehøyskole.

- Industridesign er et forsømt område i norsk næringsliv. Vi ser det som et åpenbart vekstområde, sier styreformann Widar Salbuvik i Mossemøllen Eiendom AS.

- Det varierte tilbudet i den nye bydelen bidrar til å gjøre Moss til en mer attraktiv by.

Med ferdigstillelsen av Høyskolesenteret i august er hovedprosjektet i stor grad gjennomført. 100 studenthybler samt parkeringshus er under planlegging. Utbyggingen har skjedd i samarbeid med Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og lokale myndigheter.

Arealene på snaue 15.000 m 2 huser også IT-akademiet og Mølla Kunstskole. 900 m 2 gjenstår for utleie.

Utbyggerne har gjennomført og planlagt investeringer for vel 250 millioner kroner i Møllebyen. Området skal etter planen motta 700.000 besøkende i året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.