BYGG

Kraftspekulant Einar Aas har fryst verdiene i eiendommene sine

Einar Aas vil hindre at andre kreditorer tar beslag med prioritet, og har derfor fryst eiendommer for opptil 200 millioner kroner i verdi.

Einar Aas tapte milliardbeløp på risikofylt spekulasjon i kraftmarkedet.
Einar Aas tapte milliardbeløp på risikofylt spekulasjon i kraftmarkedet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
19. sep. 2018 - 12:22

Krafttraderen Einar Aas har selv tinglyst såkalte urådighetserklæringer over alle eiendommene sine for å unngå at andre kreditorer tar beslag med prioritet.

Ifølge Dagens Næringsliv ble det klokka 21 tirsdag kveld registrert nye heftelser i eiendomsregisteret knyttet til alle eiendommene til 47-årige Aas fra Grimstad. Det skjedde gjennom advokatfirmaet Wikborg Rein.

– Wikborg Rein har representert Aas siden forrige torsdag, sier managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

Ifølge Bjørnstad er det ganske vanlig med slike urådigheter i denne typen saker.

Over hele landet var strømprisene faktisk lavere i januar enn i desember, tross lave temperaturer flere steder, men høyere forbruk trakk likevel opp totalregningen i store deler av landet.
Les også

Strømregningen etter sprengkulden: Opp mot ni prosent høyere

– Dette blir registrert for å unngå at andre kreditorer tar beslag med prioritet, sier han.

Verdier på over 150 millioner kroner 

Einar Aas har ifølge avisa eiendommer for mellom 150 og 200 millioner kroner. Dette omfatter blant annet en leilighet på Tjuvholmen i Oslo, et hyttetun i Nissedal i Telemark og flere strandeiendommer på Sørlandet.

Einar Aas startet med krafttrading i egen regi i 2001 og har flere ganger figurert på inntektstoppen i Norge. Nå risikerer han imidlertid å bli slått personlig konkurs som følge av feilslåtte veddemål i kraftmarkedet.

Daglig leder i Freyr Battery, Birger Steen, sier at han er fornøyd med at Freyr snart produserer funksjonelle battericeller for prøvetaking ved testfabrikken i Mo i Rana.
Les også

Freyr: Gjennombrudd i Mo i Rana

Kraftbørsen Nasdaq Clearing har tapt 1,1 milliarder kroner, men ønsker å få dekket så mye som mulig av det Aas skylder dem.

Vis mer
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.